Utflykt till mysiga Tarifa …

I söndags åkte vi till Tarifa som ligger ca 1 – 1,5 h bilfärd från Marbella. Tarifa ligger beläget på Atlantsidan av Gibraltarsundet vilket gör Tarifa till Kontinentaleuropa sydligaste punkt men även till den mest blåsigaste vilket lockar sportentusiaster från hela världen för kite surfing, vindsurfing mm.

Om i Marbella gäller kortare klänningar och klackar (generaliserar lite :) så är det flippisar och långa vida klänningar som är det vanligaste i Tarifa. Bohemisk, hippie och avslappnat atmosfär är hur jag tolkade denna lilla stad med sina ca 18000 invånare.

Vi bodde på ett väldigt mysigt hotel som hetter The Riad Hotel som har enbart 9 rum men det saknas inte personliga små boutique hotel här.

Toaletten i vårt rum, så läcker och annorlunda.

Mysigt att bara strosa runt i denna lilla stad/by och självklart köpte jag två somriga klänningar här då det alltid är som roligast att shoppa något som inte finns hemma och som flera har.

På kvällen åt vi på en restaurang som heter La Favela och maten var verkligen utsökt. Testa om du åker dit, rekommenderar.

Igår låg vi på stranden från efter lunch för att på kvällen vara med i en kvällsridning på 2 h. Det är holländska tjejer som driver detta stall och hästarna var välskötta. Den här turen passar alla som vill bara njuta av omgivningen från hästryggen men vi fick inte galoppera vilket är lite tråkigt så klart om man kan rida.

Trodde först att jag skulle rida den här hästen men icke :)

Och här är jag på en vit häst på stranden, kan en dag liksom avslutas på ett bättre sätt? <3

Min snälla häst <3

Stallet ligger i anslutning till ett hotel som heter The Hurricane så kan man ta en kaffe om man är för tidig eller om man vill ta en efter.

Efter ridningen lämnade vi Tarifa för att åka tillbaka till Marbella och självklart stannade vi på utsiktsplatsen där du kan se Afrika <3

Tack Tarifa för en mysig utflykt <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *