Min första tennislektion …

Idag lämnade jag Borås för att vara i centrala Varberg kl. 10 då jag hade bokat tennislektion med coach Micke. När det gäller tennis så tog jag 5-7 lektioner med just Micke i Borås för över 12-13 år sedan så är helt enkelt så nybörjare man kan bli.

Då jag inte är sportintresserad så gäller det att göra det som lockar och tennisen är just en av få sporter som jag gärna vill lära mig. Kanske beror det på att när jag var liten och vi semestrade i mormor och morfars stuga här i Sverige så tittade morfar och jag alltid på Wimbledon tillsammans och/eller beror det helt enkelt på att jag tycker att är en klassisk och snygg sport.

Vet och har förstått att paddel är lättare och många upplever det som roligare pga. det men jag blir lite anti när alla verkar göra samma sak trots att de gör samma sak av just en positiv anledning. Ska självklart testa vid något tillfälle men det är tennis jag vill lära mig.

Nicoles pappa gav mig Nicoles gamla rack som hon hade när hon var liten och gick på tenniskurs hos just Micke också. Storleksmässigt fick racket godkänt så att den kom äntligen åter till användning. Hade självklart glömt hårsnudd så håret blev lite svinto när det duggregnade lite, får en riktig naturlig troll frisyr.

Det är en hel del teknik bakom tennis men hjälp vad roligt jag tyckte att det var att äntligen ha tagit en lektion. Imorgon och på torsdag har jag ytterligare två lektioner och sedan hoppas jag att de startar en nybörjarkurs i Borås till hösten så att jag kan lära mig kontinuerligt.

Fick lära mig hur man håller racket och det är en hel del att ha koll på när man inte kan :) Bjuder på två rätt så roliga bilder där kanske tankarna inte går till Wimbledon eller Serena Williams men man måste börja någonstans och här gör racket och jag oss bekanta :)

Mamma mia vad jag sprang så mycket bra motion för mig som behöver bygga upp konditionen …

Nu tar jag en kaffe med havet som utsikt och ska om en stund ta en promenad för att sedan fortsätta läsa lite kurslitteratur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *