Att plugga på sommarlovet …

När jag åkte till jobbet idag insåg jag att det är min sista vecka på jobbet innan sommarlovet börjar även för oss gymnasielärare.

Idag skrev jag in alla betyg för denna termin och det blev ca 150 elever som fick sina betyg inskrivna. En liten kuriosa när det gäller skillnader mellan skolbetygen i Sverige och Italien är att i Sverige finns endast ett betyg för underkänt, F, medan i Italien är betygsskalan 1-10 där 1,2,3,4, och 5 är icke godkända betyg.

Har även “röjt” lite på mitt arbetsbord och städat bort och undan det som inte längre behövs. Imorgon har vi en heldag med möten, lunch och middag och på onsdag ska jag och min kollega Maria sitta och prata “psykologikurs” för att på torsdag först ta vaccin nr 2 i Lerum och sedan ska jag börja och titta på den nya kursen jag ska hålla till hösten “Mental träning“.

Det finns helt enkelt lite att göra dessa sista dagar även om det handlar mest om planering och möten.

Apropå skolmiljö så kom jag in på en sommarkurs som heter “Våldets roll i samhället“, en universitetskurs på distans som går under ämnet sociologi. Kursen är på 7,5 universitetspoäng och registrerade mig idag på den då jag har intentionen att läsa den. Först och främst tycker jag att det är rätt så intressant men sedan gör jag det även för att träna på engelska då all litteratur (med undantag för en bok) är på just engelska.

Är jag inte lärare så är jag elev. Kan det tyda på ett intresse för skolmiljön kanske? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *