158 dagar kvar …

Dessa sista skolveckor är definitivt lite mer hektiska än vanligt normalläge då de flesta av oss som jobbar heltid har ca 150-180 elever som ska få sina slutbetyg samtidigt som vissa av oss har elever som tar studenten och därför viktiga slutbetyg som påverkar deras möjligheter att komma in på olika framtida utbildningar.

Omprov, vanliga prov och prövningar och även vi lärare blir lite extra dränerade denna perioden på året men så värd det om och när elever som riskerade ett icke godkänt betyg klarar sina prov. Lycka!

Även om det är ett helt sommarlov först så har jag nu en resa att kunna se fram emot, min 50 årsresa som kommer att gå till …

MALDIVERNA !!!

Har googlat fram och tillbaka, läst recensioner och denna utvalda ö och resort får bästa kommentarer där den enda negativa lyder ”nackdelen med denna resa är att alla andra resemål jämförs med att ha varit i paradiset”.

Tar den risken helt enkelt och det är 158 dagar tills det är dags att sätta oss på planet. Just denna ö rekommenderas inte för barnfamiljer då atmosfären är mer romantisk och lugn än den närliggande som erbjuder lite mer aktiviteter (vi kommer dock att besöka den som utflykt) men då ön är lite extra av allt valde vi ändå denna.

Nicole har redan sagt att hon vill kanske ta dykcertifikat vilket är häftigt att göra just här bland hajar, delfiner och sköldpaddor (ska nog inte nämna hajarna för henne :) Ska självklart också göra det för aktiviteterna här kretsar runt denna kristallgröna vatten och till solstolen <3

Vissa älskar att fira sin 50 årsdag med fest medan jag själv ser fram emot att få möjligheten att vakna på denna vita strand och äta en frukost med sand mellan tårna.

Nu kan nedräkningen börja …

12 thoughts on “158 dagar kvar …

 1. Åh va härligt, vi har varit två gånger på Maldiverna, Kurdu innan de vart barn välkomna på ön & sen på en rätt ny Ö där de var en otrolig undervattens restaurang…Hurawali ljuvliga semestrar, sparka av dig skorna redan på sjöplanet…Vi tog inte på oss skorna på hela 14 dagar…underbar semester…flyga de lilla sjöplanet över alla atoller, bara de är fantastiskt….härlig nedräkning…kram Maria

  1. Tack för tipset Maria, har förstått att man inte behöver tänka på att ta med sig finskor iaf :) Ser verkligen fram emot även flygningen över alla atoller, måste vara en upplevelse i sig <3

 2. Så fantastiskt härligt, det kommer med all säkerhet bli en fantastisk 50-årsresa.
  Njut av planeringen (när slutbetygen är satta) ❤️

  1. Tack Camilla <3 Den enda planeringen är nog vilka pocketböcker som ska med då det finns nog inte så mycket att göra förutom snorkling och dykning. Att bara njuta av miljön räcker nog <3

 3. Hej

  Jag kan förstå att de är fullt upp på ditt arbete inför skolavslutning med alla prov , studenter mm
  Ska Nicole fortsätta plugga till hösten ? För hon tar väl studenten i år

  Vilken underbar resa du kommer i väg på när det är mörkt och kallt i Sverige

  Kram

  1. Nicole tar studenten i år, helt rätt och det ska bli en mysig studentfest hemma hos hennes pappa på studentdagen.
   Hon ska jobba ett år och kanske resa lite innan hon påbörjar pluggandet igen, hon ska fundera vad hon vill plugga och vad hon kommer in på då det är inte lätt och komma in på de mer attraktivare programmen.
   Ja, skönt att få lite sol när den försvinner här i Sverige :)
   Kram

 4. Komandoo är en fantastisk ö med grym service! Va där för ett par år sedan. Även Kuredu är en bra ö (lite större) men inte alls samma känsla som Komandoo!

  1. Tack Rasmus för din kommentar för vi tvekade några dagar men känns helt rätt val och vill vi åka till Kuredu som en dagsutflykt har jag läst att den ligger rätt så nära … Ser så fram emot denna resa, mer på resan än att fylla 50, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *