En film om trafficking …

Buonasera!

Misstänker att majoriteten sitter och kollar på Eurovision medan här a casa Castellari gäller dokumentärer så klart. Ska dock titta på finalen nästa lördag för visst håller jag tummar och tår för Tusse om inte Italien har någon bra låt (har ingen koll på dessa tävlingar)

Har dock precis tittat färdigt på ”I`m all girls” på Netflix, en film som ägnas till alla offer för trafficking. Kanske inte den bästa filmen jag har sett men en viktig sådan då den sätter fokus på det fruktansvärda ödet som väntar många kvinnor och barn som säljs för sex.

USA:s utrikesdepartement uppskattar att upp till ca 700.000 kvinnor per år utsätts för just trafficking och mer än hälften är barn. Mindre än 1% hittas igen. Fruktansvärda siffror som belyser ett stort problem i samhälle där kvinnor och barn ses som en handelsvara.

Igår uppmärksammades i sociala medier att ett år efter att Paolo Roberto ertappades för att ha köpt sex och för att dagen efter ha deltagit i den numera kända och väldigt omtalande intervjun med Jenny Strömstedt ha nu valt att prata ut om sin skuld i en podd vars avsnitt har namnet ”skuld, skam och förlåtelse”.

Jag tyckte för ett år sedan att han skulle vara tyst och tycker att tystnad skulle nog ha varit det bästa fortsatta valet då som nu för honom själv. Organisationen Talita i Sverige la ut på sin Instagram en kommentar till honom som jag tycker att alla borde läsa. Har du inte gjort det så tycker jag att du gör det nu och vill du läsa om vad Talita gör och hur du kan hjälpa så finner du deras hemsida HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *