Är Tulum rätt val?

Välkommen fredag och här a casa Castellari håller min dotter och kompisen Holly på och fixar till sig då de ska ut och äta med de andra tjejerna i det UF företag som de har haft tillsammans i några månader. De ska fira den försäljning de har haft och att all det jobbet de har lagt på sitt lilla företag har möjliggjort några priser inom skolan och en utdelning till de alla. Bra jobbat tjejer!

Till något helt annat … Jag fyller 50 i november och även om många älskar att ställa till med fest så är det inte riktigt min “cup of tea“. Blev firad av vänner på ett fantastiskt sätt när jag fyllde 40 och kommer alltid att vara tacksam mot de alla för en dag jag kommer aldrig att glömma även om jag grät under hela middagen då jag blev så känslosam <3

10 år senare känner jag dock att jag helst åker iväg och turen gör att min födelsedag är måndagen efter höstlovet så med några dagar tjänstledighet kan jag åka till solen och fira min 50 årsdag med frukost under palmer, en massage på stranden och någon paraplydrink på någon mysig uteservering på stranden.

Ett ställe jag var för 15 år sedan är Playa del Carmen i Mexiko. Åkte dit med två väninnor och vi verkligen njöt av den semester, kanske lite extra då vi var rätt så slitna från våra respektive jobb men vi alla älskade det Mexiko vi såg och fick uppleva som turister. Nu när jag funderar över VAR frågan så känner jag för Tulum i Mexiko som anses ha en av världens finaste stränder men som även erbjuder kulturella utflykter till Mayastaden Tulum samt till Mayastäder i djungeln.

Mexiko har självklart en mängd olika fantastiska resemål men har snöat in mig lite i just Tulum…

Har du varit där? Vad tyckte du? Väljer jag rätt resa att göra? Tar gärna emot lite feedback … Någon på Instagram skrev att “hon har rest runt hela världen men att Tulum var bästa ever” vilket låter som något många som har varit där verkar dela.

Bilderna nedan togs för 15 år sedan i Playa del Carmen och gillar de väldigt mycket <3

6 månader och 1 dag till min 50 årsdag :)

9 thoughts on “Är Tulum rätt val?

 1. Hej
  Jag tror det är ett väldigt bra val. Bodde på ett hotell på stranden i Playa del carmen för drygt 10 år sedan. Seglade katamaran till västindien, hoppade fallskärm och landade på den fina sanden på stranden, besökte Maya tempel, delfincenter där man fick simma med dem. Det var varmt och skönt med trevliga människor. Det är väl bara pandemin som man får kolla upp, och var noga med att få försäkring som gäller ifall man blir sjuk, vilka restriktioner som finns. Trevlig resa/

  1. Var jättenoggrann bara med att kolla upp vad UD, och de speciella villkoren som nu kan gälla, det finstilta. Vet en person som åkte utan försäkring till Brasilien i januari, fick covid och vården och den speciella hemresan kostade tillsammans 1,4 mkr man gjorde en insamling på FB och fick in ca 250.000 kr… Så det kan bli väldigt stora summor….

  2. Tack för tipset om att kolla upp allt för det ska vi verkligen göra. Som tur är fyller jag inte förrän i november vilket innebär att det mesta är nog lite mer normalt än vad det är idag och i mitten på juni får jag min andra vaccin vilket också är en klar fördel vid resor. Hoppas din vän fick ihop det mesta för 1,4 mkr är definitivt ingen summa man kan skrapa ihop enkelt, åtminstone inte jag :)

 2. Hej! Har varit i Playa del Carmen 4 ggr. Senaste gången 2019. Det är väldigt exploaterat där numera. Det genuina som var tidigare är inte detsamma. Vi har varit i Tulum och Maja indianerna och kollat men det var första gången vi var där omkr. 2007. Men vi har bott på Isla Mujeres som är en liten genuin ö. Där var det litet och mysigt där man intog mat på restaurangen sittandes på stranden.👍🏻 Vi har även varit på Domnikanska Playa Dorada och Punta Cana som var bra. Hoppas du får en fin födelsedag vad du än väljer.

  1. Hej, när jag var i Playa del Carmen åkte vi över dagen till Isla Mujeres och vi bara blev kära i stället. Vattnet var turkost och stranden vit, som i ett vykort så förstår att ni gillade det. På Dominikanska har jag också varit men det tyckte jag dessvärre mindre om men ibland handlar det lite om var man är så svårt att avgöra efter bara ett besök… Tack snälla …

 3. Var jättenoggrann bara med att kolla upp vad UD, och de speciella villkoren som nu kan gälla, det finstilta. Vet en person som åkte utan försäkring till Brasilien i januari, fick covid och vården och den speciella hemresan kostade tillsammans 1,6 mkr man gjorde en insamling på FB och fick in ca 250.000 kr… Så det kan bli väldigt stora summor….

 4. Har inte varit i Tulum och heller inte i Mexico men det står på min wishlist, ser fantastiskt ut där!
  Ha en fin dag.

  /Camilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *