Utställning på Tjolöholms slott …

Även om det finns de som skulle påstå motsatsen så har jag inte emot snabba spontana beslut när det gäller saker som jag är intresserad av.

Då jag ibland kan helt enkelt vara väldigt spontan i mitt handlande :) bestämde Ingela, Mikael och jag Igår kväll att vi idag skulle ta en utflykt till fantastiska vackra Tjolöholms slott då de har en utställning som heter Queen Victoria – dressed to rule an empire, länk och info HÄR.

Bland de kungliga gästerna som bott här på slottet finner vi Prins Philip of England som bodde här på 1980 talet då han deltog i hästtävlingar som ordnades här på slottet.

Denna klänning med tillhörande ornament är en av de många dräkterna som ingår i den utställning på slottet som är hämtade från den brittiska TV-serien Victoria där enbart en säsong finns ännu att se här i Sverige.

Mikael hade en hel del kuriosa, han besitter nämligen mycket kunskap av varierande slag kring kungligheter och då även gällande hur man på den tiden gick tillväga för att byxorna skulle sitta slimmade utan att vissa organ skulle synas så tydligt. Det lät inte som ett skönt sätt (du kan höra det på min insta story @michelacastellari) men å andra sidan fick kvinnor gå i tighta korsetter. Det prinsen gjorde lever visst kvar i vissa kulturer och kallas just för ”Prins Albert” …

De kvinnliga ryttarna på den tiden var både väldigt påklädda och sadeln ser något obekväm ut …

Vackra sovrum <3

Jag som älskar badkar blev imponerad över denna variant. Varför bygger man inte liknande längre? Helt klart något jag skulle tänka mig att ha om mitt badrum vore större… Hur läckert som helst …

På slottet jobbar en fd kollega till Ingela från tiden då de jobbade i London så kul att träffa henne denna våriga söndag.

Mikael spelade ”God save the Queen” vilket vi alla blev väldigt glada över förutom min mobil som inte hade någon täckning och därför sparades inte min filmning av detta.

Har du inte varit på Tjolöholms slott tidigare eller länge sedan så tycker jag definitivt att det är en underbar utflykt att göra. Ett helt fantastiskt ställe att besöka och många åker dit enbart för att sola i parken och tar med sig egen pic nic korg.

Vi stannade även och åt på caféet som ligger ca 200 m. från slottet men varken min soppa eller Mikaels och Ingelas paj fick godkänt av oss. Vi ångrade att vi inte tog en vanlig smörgås för de såg betydligt mer aptitgivande ut. Min soppa var typ vatten med några krutonger och grönsaker för 110:- så inte riktigt värt det och vi tyckte även att det var överdrivet att i restaurangen/kaféet finns en större lekhörna där föräldrarna får betala 60:-/h för att kunna äta i fred. Tycker att nöjda barn ska vara en service som ingår så att föräldrarna kan äta i lugn och ro speciellt med tanke på att maten var inte ens till full belåtenhet.

Jag har varit på slottet en endast gång tidigare och det var i maj förra året så nästan på pricken för 1 år sedan.

HÄR länken till det inlägget.

På vägen hem stannade vi på en gårdsbutik där vi handlade lite.

En trevlig söndagsutflykt som sätter punkt för en mycket trevlig helg <3

Vid 18 kom lille Frans som har själv varit iväg i helgen och njutit av havet, träffat 2 andra hundar i sin storlek och bara blivit allmänt bortskämd med uppmärksamhet och tid. Hur härligt som helst verkan han ha haft det <3

Nästa vecka jobbar jag från skolan varje dag så livets puzzle gör sig påmind igen :)

Önskar dig en riktig skön söndagskväll … Jag har börjat titta för andra gången på serien ”The Crown”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *