Möt en riktig ”Robinson Crusoe”

Människor leker Robinson på TV men italienske Mauro Morandi från staden Modena (nära min hemstad Bologna) har just valt ensamheten och naturen på den lilla rosa ön Budelli, på Sardinien där han har bott i 31 år.

Ta del den osannolika men spännande historien om Mauro, den italienske Robinson som han beskrivs i tidningar runt om hela världen, som har valt att bo på denna lilla ö i hela 31 år istället för de bekvämligheterna som de flesta av oss inte vill vara utan.

I en intervju säger han att det som skiljer honom från Robinson Crusoe är att Robinson ville tillbaka till civilisationen medan det är precis det han själv inte vill.

Han kom dit av misstag när han försökte segla mellan Italien och Polynesien men den slumpen gjorde honom kär i det kristallklara vattnet, den rosa stranden och de magiska solnedgångarna. Ön blev hans hem där han vill dö om han själv får välja.

I början ville han inte ens träffa de få turister som hittade till denna strand som anses vara en av de vackraste i Europa men med tiden insåg han att han ville dela med sig av sina kunskaper, utbilda i att leva med naturen istället för att utnyttja den och självklart tar han hand om ön genom att hålla den ren från människors skräp, från all den plast som människor slänger i havet och som delvis kommer fram till stranden.

Om han har några vänner? Böcker är hans kompisar och han läser ca 40 stycken på vintern. Tyvärr verkar det som att han nu tvingas lämna sin älskade ö då tidigare ägarna har sålt ön.

Se HÄR en kort film som CNN gjorde och läs HÄR de senaste nyheterna som sprids i flera olika stora tidningar kring denna fantastiska persona.

2 thoughts on “Möt en riktig ”Robinson Crusoe”

  1. Så häftigt att leva ensam på det där sättet. Vet inte om jag hade klarat av det. Sorgligt att han nog måste flytta. Går det ens att vänja sig vid att leva bland en massa människor när man varit ensam så många år…

    1. Vi får trösta oss med att han verkar ha funnit kärleken, vilket kanske underlättar flytten från ön men om han klarar civilisationen är nog svårt att avgöra efter så många år i och med naturen <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *