Nyttiga bars …

När jag var i Göteborg förra veckan och gick till min väninna Victoria före mitt besök på Carlanderska bjöd hon på kaffe och hemmagjorda nyttiga bars som var himmelskt goda.

Kortet jag tog med mobilen ger de inte någon rättvisa direkt men så är det ändå inte utseendet på barsen som är det viktigaste kan jag tycka :)

Ingredier:

3, 5 dl dadlar, urkärnade

2, 5 dl jordnötssmör

5 dl mandel

4 dl havregryn

2, 5 dl bovete puffar

4 msk agavesirap

0,5 tsk salt

1 förpackning mörk choklad (70%)

Så här gör du:

Lägg alla dadlar tillsammans med jordnötssmöret. Mixa till en jämn smet. Rosta mandlarna i en stekpanna i några minuter. Häll upp mandlarna på en skärbräda och hacka de grovt. Lägg alla ingredienserna i en stor skål och blanda väl.

Plasta en form (ca 22 x 30 cm) med plastfolie och häll nötbladningen. Plasten är till för att det ska gå enklare till att ta ut den sen. Tryck till smeten riktigt ordentligt med händerna överallt så att den formas och håller ihop. Tryck även runt kanterna så att ingenting är löst.

Sätt in i frysen en timme eller mer. Ta ut formen och skär upp nötbars i valfri storlek. Smält mörk choklad och dofta bitarna i chokladen. Låt stelna. Förvara i lufttät burk i kyl eller frys.

Mättande och knapriga bars som är perfekta när man vill ha ett något nyttigare alternativ än en bulle till kaffet ibland. Receptet har Victoria hämtat från Tasteline men har gjort någon ändring för att få de ännu mer healthy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *