Crime walks i Göteborg …

För några månader sedan såg jag på Facebook en annons på om något som fångade min uppmärksamt för vad annars när annonsen gällde ”crime walks”? Ni som har följt min blog minns kanske att jag i november för 2 år sedan tog just en sådan tour som gick i ”Jack the Ripper” spår i London en av de 3 kvällar jag var där. HÄR hittar ni det inlägget.

Bestämde mig så klart väldigt snabbt att jag ville gå en sådan crime walks i Göteborg och frågade därför min kollega Maria om hon ville följa med då hon har samma kombinationsämne som mig och då hon i sociologi undervisar i delmomentet kriminologi. Vi anmälde oss och igår var det dags.

Efter en fika mötte vi upp de andra i gruppen (vi var totalt 8) och Jan som leder dessa grupper. Jan är kriminolog med ett förflutet som analytiker inom polisen och Ekobrottsmyndigheten och som analytiker med ett stort intresse för historia så är det lite av en hobby att gräva fram kunskap om Göteborgs kriminalhistoria.

Jan var klädd efter väder vilket varken Maria eller jag riktigt var. Det var nämligen väldigt kallt, blåsigt och lite regn på det. Det hade kunnat vara värre så klart men att gå i 2 timmar och lyssna på Jans intressanta berättelser om brott hade varit mycket trevligare om det hade varit lite varmare så att man inte behövde gå och spänna sig pga. kylan.

Vi gick touren som heter ”Krogar, bordeller och blodbad” som beskrivs som ”hör om Majornas lönnkrogar, bordeller, smugglare, blodbad, skottlossningar och om änkan som kastade likkistan genom bordelldörren

Jan tog oss till olika platser runt Majorna som är intressanta ur en kriminalhistoriskt perspektiv och berättade med inlevelse och kunskap om vad som hade hänt.

För er som undrar kostar en sådan 2 h crime walk 200:- och går du in på hemsidan HÄR ser du att det finns olika teman på dessa olika promenader och även möjligheten till att lyssna på Jans podd för 20:-. På hemsidan kan du även köpa ett presentkort för visst är det en intressant present att ge bort en sådan promenad? Tycker ibland att det är så svårt att komma på presenter i den priskategorin så detta är ett tips.

Jag älskade verkligen detta men nästa gång jag bokar nästa tour kommer det att vara när det är lite varmare och tror att min kollega Maria instämmer på detta :)

Vi träffades kl. 14 och kl. 16 var vi klara så ett stort tack till Jan och till Maria för sällskapet.

Här var jag som en ispinne så tinade upp med ett varmt bad när jag kom hem. Efter det och lite mat somnade jag framför ”Let´s Dance” redan vid 20.30 för var sååååå otroligt trött, kunde verkligen inte hålla ögonen öppna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *