Oprahs intervju med Harry och Meghan …

Jag är inte så intresserad av kungligheter men jag tillhörde ändå de som såg delar av bröllopet mellan Prins Harry och Meghan Markle när de gifte sig i det som de flesta skulle nog beskriva som ett sagobröllop.

Som vi dock vet så är dock det vi ser inte alltid sanningen och även sagorna har sina tragedier. Vi är nog många som i dagsläget har tittat på Oprahs intervju med just Harry och Meghan för nyfikenheten att vilja veta svaret till flera olika “varför frågor” finns hos många. Intervjun finns bland annat att se på Viafree.

Svaren de kom med belyser åter att den psykiska ohälsan kan drabba alla oavsett situation, även de som, i andras ögon, har precis allt. Vissa kommentarer ifrågasätter hennes “problem” som väldigt priviligierade sådana i jämförelse med hur många andra har det men den psykiska ohälsan tänker inte riktigt så när den drabbar dig. Den tar inte hänsyn till att du är vacker, snygg, framgångsrik och rik. Att Meghan hade självmordstankar, att hon bad “institutionen” om hjälp men inte fick någon är något som diskuteras i tidningar för att inte nämna den rasismen som kanske inte alltid är så enkel att peka på men som finns där i vissa kommentarer och beskrivningar som hon tyvärr har fått uppleva.

Att någon i familjen pekas ut som den som har kommenterat deras gemensamma, då fortfarande inte födda barns hudfärg gör att majoriteten tror att den någon är Prins Charles och hur detta kommer att påverka honom är det många som spekulerar i liksom om frågan var oskyldig men klumpig ställd utan någon rasistisk baktanke eller tvärtom.

Egentligen var det många saker som kom fram men viktigt att alltid titta med kritiska ögon. Oprah är inte direkt opartiskt som vän till de, viktigt att komma ihåg detta då en mer kritisk intervjuare hade kanske ställt helt andra frågor.

Jag kan tycka att deras syn på hur deras avhopp skulle gå till var nog lite naiv och ännu mer naivt tron från hennes sida att hon inte skulle bli granskad och ifrågasatt som fru till en av prinsarna av England. Vissa ser henne som en wannabe som har planerat det mesta för att vara där hon är idag med lukrativa avtal med Netflix och andra bolag, andra ser henne som en stark kvinna som tydligt markerar att gamla traditioner och orättvisor hör inte hemma i ett modernt land 2021.

Frågan som jag dock ställer mig är: kunde de inte hoppa av som de nu har gjort utan att ge någon intervju då jag misstänker att den inte kommer att gynna banden mellan Harry och sin bror samt far om nu Harry har som önskemål att återfå en relation med de? De yttrade orden som miljontals nu har fått ta del av kanske inte är den rätta vägen? Var det ett bra val de gjorde med intervjun eller tänkte de inte riktigt hela vägen på vilka konsekvenser den skulle innebära för resten av Harrys familj? Eller var det just detta som var anledningen till den?

Oavsett anledning så hoppas jag att deras saga får ett lyckligt slut för sagor måste ha en happy ending …

2 thoughts on “Oprahs intervju med Harry och Meghan …

  1. Håller med dig. De vill bort från publicitet. Borde då inte göra denna intervju angående familjen. Speciellt inte kungliga. Megan är inte dum och borde verkligen förstått vad hon gav sig in i. Hon är skådespelare

    1. Personligen tycker jag inte att den offentlig intervju är bästa sättet för att reparera relationen med den kungliga familjen men alla har verkligen sina åsikter gällande detta par och hur de agerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *