Frans Castellari …

När jag åkte hem från jobbet idag ringde jag till Nicole och bad henne komma ner till garaget med Frans så att jag kunde direkt ta honom på en promenad runt Pickesjön medan solen fortfarande var framme.

Så otroligt härligt att känna att våren är på ingång, att ljusare och varmare tider väntar, att dagarna blir längre, att vinterjackorna kan snart hängas in och att längre promenader kan åter bli en njutning istället för ett måste.

Den här lille krabaten får äntligen ta lite längre promenader utan att behöva tänka att han är för liten för kylan eller för att gå 3,5 km som han gjorde idag. Snart ökar vi till 7 för det ska han allt orka :)

Frans långben kallar jag honom för att han har så långa ben :) vilket är en fördel vid promenader. Utseendemässigt tycker jag personligen att han har mer chihuahua utseendet än pomeranian trots att han är 75% pommis och 25% chihuahua.

Om försäljningen av hundar har ökat så markant under Covid-19 året så borde detta öppna upp för en större marknad gällande allt som rör våra fyrbenta vänner. Flera hunddagis kanske då jag misstänker att alla de som har köpt hund och som förhoppningsvis snart ska återgå till att inte längre jobba på distans kommer att stå inför ett litet problem om de inte har tänkt lite långsiktigt?

För min del har jag Nicole men är även medveten om att en tonårsdotter kommer inte att säga nej till roliga påhitt bara för att passa sin hund vilket i sin tur leder till att det är viktigt att ha några som kan tänka sig ta hand om honom när jag själv inte kan. Även om min favoritras är dobermann är jag nöjd med att inte ha köpt en och hållit mig istället till en mindre ras som kan följa med på vissa restauranger/uteserveringar och som kanske flera kan tänka sig vara hundvakt till.

Nu ska jag ringa och boka rabies vaccinering så att han får pass ifall att han ska åka utomlands till sommaren <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *