Marshmallow testet …

Lyser med min frånvaro emellanåt men igår tog jag bilen till kusten för en oljemassage på sen eftermiddag och för att sova över där då min dotter önskade att få ha lägenheten för sig själv då hon och några andra firade en vän som har fyllt år.

På kvällen blev det nyheter med den här lille killen som just igår blev hela 3 månader (han är född den 12/10) och väger dubbelt så mycket än när jag hämtade honom för strax över 1 månad sedan.

Just nu går jag igenom personlighetspsykologi med mina klasser och det där med egenskaper är rätt så roligt och intresserar de flesta av oss. Ett klassiskt experiment är Marshmallow testet som man utförde på 4-5 åringar.

Läs och se den HÄR.

Kärnan i experimentet är att man ville undersöka hur barnens självkontroll kan påverka deras liv som vuxna och mycket riktigt såg man ett samband mellan självkontrollen att inte äta marshmallowsen direkt med att lyckas bättre inom arbetslivet som vuxen. Det man vidare menar är att den där självkontrollen är något man kan träna upp hos barn för att öka deras chanser till att bli mer framgångsrika i vuxen ålder.

Oavsett vad den bevisar eller inte så är det väldigt underhållande att se vilka strategier barnen tar till för att klara av att motstå den stora frestelsen. Själv hade jag nog tänkt “bättre en marshmallow direkt än två osäkra” för vem garanterar mig att jag får en till efter en stund?

Tillhör nämligen de som bara älskar fluffigheten i marshmallows då de innehåller inte så många kcal men är riktigt söta och tjocka :) På vintertid kan de även grillas på värmeljus om man inte tillhör den kategorin som grillar ute i naturen i kylan :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *