Att gissa sin hunds framtida vikt …

När man köper en valp tycker man ofta att det är lite spännande att se hur stora de blir när de är vuxna, eller åtminstone är det något jag själv har varit nyfiken på de gångerna jag har haft hundvalp.

Har därför googlat mig fram till hur man skulle kunna räkna ut/gissa sig fram till Frans framtida vikt. Kvinnan jag köpte honom av sa att han som vuxen skulle nog väga 2,5-3 kg utifrån föräldrarnas storlek och följande har jag fått fram.

En teorin säger att man ska ta vikten som valpen väger vid 8 veckor och X 4. Frans vägde nästan 0,6 vilket skulle innebära att han kommer att väga ca 2,4 kg.

Den lite mer säkrare teorin säger att man ska dubbla vikten som valpen väger vid 16 veckor men för att ta fram det måste jag vänta en månad till då han numera är 12 veckor och väger 1,050 kg, han har alltså nästan blivit dubbelt så stor än när jag hämtade honom. Har nämligen redan glömt hur liten han var …

Det är kanske osäkra sätt för att räkna ut en hunds vikt som vuxen men alltid kul med teorier som kan vara sanna. Frans är 75% pomeranian och 25% chihuahua och jag såg båda föräldrarna när jag hämtade honom vilket känns tryggt så klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *