Munskydd i kollektivtrafiken …

Den 8/1 är julledigheten över och eleverna börjar den 11/1 efter det schema som de ska följa men hemifrån fram till den 24/1 då distansundervisning gäller fram tills dess.

Idag har jag mailat ca 30 olika mail med betyg och imorgon planerar jag att läsa 15 inlämningar till för att sedan maila ytterligare betyg. Känner mig lite frysen idag, inte sjuk alls men vill helst lika under täcket med en varm sweater på mig :) Ni kanske känner igen känslan …

Apropå rekommendationer och restriktioner så har jag precis mottagit ett mail från Västtrafik gällande Folkhälsomyndighetens rekommendationer om munskydd i kollektivtrafiken.

Det här gäller kring munskydd i kollektivtrafik

  • Bär munskydd om du är född 2004 eller tidigare. Det vill säga om du är över 16 år.
  • Bär munskydd i rusningstrafik mellan kl 7-9 och kl 16-18 på vardagar.
  • Du ansvarar själv för att ha med och använda munskydd.

Bilden ovan är tagen på flygplatsen i Malaga i somras och vad jag hörde på presskonferensen så är det just dessa munskydd som rekommenderas framför de dyrare varianterna med ventil.

Denna i tyg med Musse Pigg i vita stenar köpte jag till Nicole och i den stoppar man en extra skydd som den jag har på mig på bilden.

Hörde inte förklaringen till detta men en av de gångerna som billigast är bäst? :) Enligt vad som sägs i många andra europeiska länder ska dock dessa på bild bytas ut vart femte timma vilket de flesta inte gör.

Det tog bara ca 10 månader för att Folkhälsomyndigheten skulle gå ut med en rekommendation om munskydd trots att de flesta andra länderna införde detta på ett mycket tidigare stadium och intressant är att höra hur de olika experter resonerar kring denna fråga.

Tycker annars att man ser flera idag som bär munskydd ute på stan än vad man såg i våras, ett tecken på att flera tror på att risken att smitta/smittas minskar om man har på sig en.

Personligen har jag lite svårt att andas med den på då min näsa är liten :)

One thought on “Munskydd i kollektivtrafiken …

  1. Samtidigt så har ju dem länder med munskydd och lockdown ändå en ökning av smittan. Mycket tror jag är oxå att folk inte bär munskydden rätt och pillar ändå i ansiktet och munskyddet. Tror fortfarande på avstånd, hygien och sunt förnuft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *