Anledning till lite “stress”?

Trots att det var otroligt mörkt idag så vågade jag mig på att köra bil till jobbet kl. 6.30 imorse då det inte regnade (regn och mörker klarar inte mina ögon :) men Härskogen är inte den trevligaste vägen i mörkret oavsett väder.

Kom dock fram och var på jobbet redan vid 7.20 för att hinna kopiera och förbereda för prov.

Hos oss är det årskurs 2 och 3 som alterneras att vara i skolan/ha distansundervisning medan årskurs 1 är i skolan på heltid. Ledningen har dock beslutat att sista veckan innan Jullovet ska hela skolan ha distansundervisning vilket jag personligen tycker är ett mycket bra beslut.

Anledningen är att, genom att inte vara i skolan där vi är i kontakt med väldigt många elever dagligen, kan vi lärare och elever istället tillämpa en social distansering som annars hade varit omöjlig och på så sätt kanske våga träffa några eller någon äldre släkting under Julen.

Tycker att beslutet är den bästa julklappen vi kunde få … #minåsikt

Otroligt glad för detta men som oftast finns alltid en liten baksida av myntet som för min del handlar om att jag har 4 kurser i psykologi som slutar just innan Jullovet (för att sedan fortsätta i nästa steg 2) och med detta ska alla (ca 130 elever) skriva prov, hinna få de rättade på några dagar (typ 3-4) och ha betygssamtal online. Tur att jag inte stressar upp mig så lätt för i denna situation finns nog en liten anledning till det :)

Allt löser sig till slut och löser det sig inte så var det inte slutet … Älskar detta citat <3

4 thoughts on “Anledning till lite “stress”?

 1. Har du provat med glasögon som är gula, de ska göra att det är lättare att se i bla mörker. Har inte provar själv men har sett att flera har sådana glasögon.
  Jobbigt när man har problem med mörkerseende.

  1. Tack för tipset men har faktiskt provat de och just den gången upplevde jag ingen större skillnad tyvärr.
   När det är mörkt och det regnar eller är dimmigt då kan jag definitivt inte köra tråkigt nog …
   Tur att vi redan är i december :)

 2. Önskar verkligen att den gymnasieskolan jag arbetar på hade resonerat så! Vi har närundervisning till och med 21/12, alla tvåor och treor inne, bara ettor på distans.
  Tyvärr kommer jag nog inte våga träffa min åldriga mor i jul 😢

  1. Verkligen den bästa julklappen vi kunde få och tycker verkligen att flera skolor borde göra samma <3
   Ledsen att din Jul inte blir som vanligt för dig och många fler <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *