Meningsfulla relationer …

Precis hemkommen från dagens promenad och idag fick jag sällskap av min väninna Ann-Louise. För bara två dagar sedan gick jag min promenad i ett strålande höstväder (syns på bilden nedan) …

… medan idag har det varit grått och regnigt sedan jag vaknade och satte på mitt morgonkaffe så extra glad att vara hemma nu i värmen …

Kollade på nyhetsmorgon och blev så glad när en av gästerna, en högstadielärare som har vunnit priset ”årets lärare” betonade vikten på att ha meningsfulla relationer till sina elever.

Minns nämligen när jag jobbade som gymnasielärare här i Borås för 20-22 år sedan och hur jag och min kollega Mikael hade pysselkvällar med våra elever och att jag även bjöd hem de varje termin/år för en fika.

Min personliga åsikt är att det är så mycket roligare att jobba som lärare om man har lyckats bygga en relation till sina elever och jag tror också att man som elev ,överlag, vill prestera bättre om man ”känner lite” sin lärare. Vad är din erfarenhet och har du någon/några lärare som du minns extra mycket?

4 thoughts on “Meningsfulla relationer …

  1. Jag håller helt med dig. Har haft klassföreståndare både i mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet som bjöd på sig själva genom att t ex mysa lite extra vid jul eller under fina vårdagar innan sommarlovet. När jag gick i årskurs 4-6 hade vi en sträng manlig klassföreståndare. Innan vi gick på sommarlov och jullov hade han en berättarstund för oss, då tog han fram en bok och läste en berättelse för oss (minns inte vad), men det var spännande och vi satt som ljus. Han hade också med sig lite julgodis vid jul och fika på sommaren som han bjöd oss på. Detta gjorde att ingen i klassen ville göra honom besviken så vi försökte sköta oss extra mycket för att få dessa stunder med honom.
    Det har varit så med de andra lärarna också, när man fått en relation som inte bara haft med själva skolarbetet att göra vill man sköta sig. På nåt sätt visa att man uppskattar det där lilla extra som läraren har bjudit på.

    1. Därför jag ska allt bjuda på lite Julgodis innan lovet :) Ja, det är jobbigare för en att göra en lärare man tycker om besviken än tvärtom. Har själv samma erfarenheter som dig …

  2. Jag håller med dig Michela. Jag hade en underbar lärarinna i lågstadiet som tog med hela klassen hem på en fika en gång… Sen luktade hon så gott efter rasterna… doften av kaffe glömmer jag aldrig ✨ Hon hette Ann-Marie och var världens finaste och snällaste lågdtadeielärare 💫

    1. Vad mysigt att du minns henne på det sättet. Jag älskade bland annat mina svenska lärare på Komvux som undervisade mig när jag läste svenska för att lära mig språket. Jag var sämst i klassen först bland oss alla som inte hade svenska som modersmål men då jag läste och skrev mer än vad vi skulle så blev jag rätt så duktigt och det tack vore deras engagemang och att de tog sig tid att rätta allt jag skrev extra :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *