En aktiv dag …

Det är flera gymnasieskolor som låter årskurs 1 ha vanliga lektioner i skolan för att växelvis låta årskurs 2 och 3 ha distansstudier varannan vecka. Allt för att självklart minska trängseln utan att studierna ska påverkas allt för mycket.

När jag idag såg de senaste dystra siffrorna så är det nog bara en tidsfråga innan de flesta gymnasieskolorna går tillbaka till heldistans om inte fallen minskar … Personligen tycker jag nog att alla gymnasieklasser skulle åtminstone ha distansundervisning sista veckan innan Jullovet för att minska risken att smitta de man kanske väljer att träffa under Juldagarna.

Varannan vecka kan jag och ska därför jobba hemifrån på onsdagar och torsdagar och just på onsdagar har jag bara en lektion och möte till skillnad från övriga dagar som innehåller 4 lektioner.

Gick upp 4.50 för att träna på gym då det är den enda tiden jag kan tänka mig träna. Vid den tiden är vi ca 5 personer på en väldigt stor yta och självklart sprayar jag både före och efter mig.

Efter gymmet tog jag en kaffe med Babis, gick hem, tog en kaffe och gav mig sedan iväg på min timmas promenad i en regnig och grå Borås. Från promenaden till tandläkaren då jag väljer att gå på kontroller 2 ggr om året.

Hemma vid 12.30 för att tvätta håret och äntligen fixa till mig lite och nyligen avslutade jag ett online möte med kollegor och rektor.

Vet du vem jag är lite avundsjuk på? Min katt för hon har legat där i 5-6 timmar utan att knappast röra sig 1 cm.

Livet som innekatt är inte så tokigt kan jag tycka när jag ser henne ligga och njuta <3

Nu är klockan 18 och jag ska titta på en av de nyaste avsnitten på ”The Crown” som i dagarna har kommit ut med sin säsong 4. Kvällsnjutning …

8 thoughts on “En aktiv dag …

 1. Det låter sunt med att införa distansundervisning. Även om problemet inte är själva undervisningssituationen utan resväg till och från, samt trängsel runt elevskåpen och i matsal så givet att det snart är jullov så känns det som ett klokt beslut. Det är trots allt er arbetsmiljö också.

  Snyggt! Disciplin på träningen! Men upplever du även att sömnkvaliteten blir positivt påverkad, dvs att du sover mycket bättre nu när det blir mer fysisk aktivitet? Tycker själv att det är en superpositiv konsekvens av intensiv träning – man sover så mycket bättre vilket gör att man (iaf jag) är mycket piggare på dagen.
  Kämpa på – visualisera målet och håll fanan högt!

  1. Studier visar som du säger att det inte är undervisningsmiljön som är själva problemet men just som händer före och efter. En vecka distans före Jul vore klokt tycker jag allt då många familjer kommer nog att samlas under Julen.
   Tack snälla, visualiserar målet men nu när lussekatterna kommer fram så är det verkligen svårt :)

 2. Jag tycker att det är toppen av dig att försöka ändra din livsstil, men jag hoppas att dessa veckor går snabbt. Så tråkigt när du inte bloggar så ofta🙁🤗

  1. Jag försöker men lyckas inte helt får jag väl erkänna :) Å andra sidan skulle jag aldrig vilja leva som under dessa 16 veckor … :)
   Glad att du tycker att det är tråkigt när jag inte bloggar så ofta då jag ibland funderar på om jag ska fortsätta då mina inlägg känns inte så roliga <3

  2. Jag hoppas i alla fall att du fortsätter, uppskattar din blogg väldigt mycket för den känns så äkta🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *