Felsägningar …

Just nu på jobbet inom ämnet psykologi undervisar jag om Freud och psykoanalysen, ett område som inte brukar vara elevernas favorit men som de dock reagerar på när jag pratar om exempelvis oidipuskomplexet.

Felsägningar är något som de flesta av oss har sagt och som är ett begrepp som just kommer från Freud och brukar därför nämnas som freudiansk felsägning.

Freud menar att de är tecken på en bortträngd längtan, ofta av sexuell karaktär och som bevis på dessa visade jag just exempel på felsägningar hämtade från olika nyhetskanaler.

HÄR kan du se dessa freudianska bloopers …

Själv minns jag för typ 16 år sedan, efter att ha kommit hem från en ridtur på 3 dygn, när jag gick in på Hemmakväll och killen bakom disken tittade lite konstigt på mig så sa jag ”Ursäkta mig om jag går så konstigt men det känns som om jag fortfarande har en häst mellan benen”. Ibland blir det helt enkelt fel :)

Tänk att för 1 år sedan var jag en helg i Wien och fick besöka den lägenhet där han bodde och som idag är en museum <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *