Första arbetsvecka och inköp inför skolstart …

Psykologiskt är det väldigt bra att starta en onsdag efter ett längre sommarlov för fredagen kom väldigt snabbt denna första arbetsvecka :)

Runt 7.15 satt jag i bilen redo för möte med kollegor och rektor.

Intressant att fundera hur man under semestern har varit noga med att hålla en social distansering till att nästa vecka sitta i olika klassrum med strax över 30 elever i nästan varje klass. Ca 160 elever ska jag undervisa och förutom problematiken med att lära mig alla namn (har så svårt för namn) så finns självklart insikten att några av oss lärare kommer med stor sannolikhet att smittas med Covid på jobbet. 160 elever som i sin tur under raster och luncher kommer att umgås med andra och elever som befinner sig just i den ålder som står för en stor ökning av smittade i Covid.

Bara att hoppas att man antingen redan har haft det (vilket jag tror trots negativ provresultat) eller att man drabbas lindrigt.

Personligen har jag längtat efter att ha vanliga lektioner så ser verkligen fram emot att träffa alla dessa tonåringar där vissa av de som jag ska undervisa läser sista året (som min dotter) medan andra kommer som nya med alla känslor som att bli gymnasieelev innebär.

Min egna tonåring som ska nu börja sista året på gymnasiet här i Borås messade om att hon önskade att vi skulle åka till Knalleland för att köpa några block och pennor.

Just dessa inköp är helt underbara och 4 block senare (flera ska köpas då 1 för varje ämne är vad hon önskar) njöt vi av en frozen yoghurt innan hon började jobba.

En nöjd dotter med block i olika nyanser. Viktigt det där, jag förstår henne för även om jag i november fyller 49 så köpte jag i Italien både olika block samt dessa små söta klämmor som nu pryder mitt arbetsbord. Hur söta?

Kan tänka mig att synen av dessa två små söta ansikten kan göra att även en stressig arbetsdag känns lite roligare <3

2 thoughts on “Första arbetsvecka och inköp inför skolstart …

  1. Hej

    Det är mycket bra att börja arbeta mitt i veckan efter semestern, jag har gjort så flera år antingen onsdag eller torsdag, detta år börjar jag på en torsdag, jag har semester än. Förra året testade jag gå av mitt i veckan oxå, men de var jag ej så förtjust i, men allt är värt en andra chans

    Härligt med nya block mm Gullig figurer du köpt, jag blir glad av att se dom

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *