När man står vid incheckningen utan flygbiljett …

Är hemma sedan några timmar tillbaka och ligger redan i min säng med en av de nya dokumentärerna på Netflix ”World´s most wanted”.

Kan nog påstå att jag kommer att somna skönt snart för natten som har varit har jag sovit max 3 h …

Väl på flygplatsen vid 8.30 skulle jag checka in på Lufthansa för att höra damen vid incheckningen säga till mina öron att jag inte fanns med i systemet, att jag inte hade någon biljett. Bleknade och kände mig något stressad…

Måste säga att jag nästan kände på mig att något var lite galet då jag inte hade fått något mail/sms om att checka in online och den känslan var dessvärre helt rätt.

Från början hade jag ett flyg som gick från Malaga till Landvetter den 3/8 och så skulle jag åka till Bologna den 5/8 från Landvetter. Då flyget den 3/8 ställdes in hittade jag en biljett den 5/8 som tog mig direkt till Bologna (utan att åka hem till Sverige emellan). Detta innebar att flygresan mellan Landvetter och Bologna den 5/8 användes aldrig och tänkte inte på att höra av mig till flygbolaget heller. Troligtvis hade jag gjort det om jag hade tänkt till och om det inte hade varit så många turer fram och tillbaka med alla flygningar som ändrats/ställts in osv. Då den biljetten var en t/r så avbokades returen automatiskt pga. detta och där stod jag vid incheckningen och visste inte vad jag skulle göra.

Efter 45 min i telefon (en tålmodig signora vid incheckningen) med Lufthansa hittades en plats åt mig även mellan Frankfurt-Landvetter (den streckan var nämligen först fullbokad) och jag fick köpa en biljett för 310 euro. När jag väl hade gjort detta sa hon dock att jag även var tvungen att betala 40 euro för bagaget och detta skulle göras vid en annan kassa så fick springa iväg, fixa det kvitto och komma tillbaka för att äntligen få mina boardingkort … Mamma Mia vilken stress!!!

När jag kom till Frankfurt vid 12 slaget satte jag mig helt utmattad med en kaffe och konstaterade att jag ändå hade turen att kunna komma med planet (har ju trots allt betalat 2 ggr för dagens flygresa) då hon var först osäker om det skulle kunna gå att ordna.

Man lär sig alltid något nytt även om jag borde ha tänkt på det med facit i hand. Med tanke på att jag befann mig i Marbella så fanns inte riktigt de tankarna i mitt huvud tyvärr … En dyr lektion gällande flygbiljetter …

Landade vid 17 tiden och Nicole och hennes bror Albin stod och väntade på mig i välkomsthallen. Deras pappa väntade vid bilen så fick för första gången åka med när hon övningskör inför körkortet. Det gick hur bra som helst, brava Nicole!

Tack snälla ni för att ni hämtade mig <3

Nicole gick direkt på fest och nu ska jag snart somna med nytvättat hår och en kelig Molly som är glad att jag är hemma igen, om inte annat inbillar jag mig detta.

Gäsp och buonanotte …

2 thoughts on “När man står vid incheckningen utan flygbiljett …

  1. Hej

    Oj vilken stress och inte Nice att få betala 2 ggr. Nu läser jag om överraskningen för barnen, vad skoj för dom, mysigt att ni alla fick umgås
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *