Barnen blev överraskade …

Igår var det dags för att överraska barnen med någon som de har längtat efter så otroligt mycket: mormor.

Vi har inte sagt att hon skulle komma då allt har varit så osäkert med Covid, hennes ålder och allt men efter att inte ha träffat sina barnbarn på så länge kunde hon inte längre vänta och kommer att hålla sig hemma eller utomhus med mask.

Melissa åkte och hämtade henne på flygplatsen och sa till barnen att hon skulle iväg och göra ett ärende. För att de skulle bli en riktig överraskning sa jag till barnen att vi skulle gömma oss och hoppa fram när hon öppnade dörren men det de inte visste var att de själva skulle bli överraskade då även mormor var med. Ni skulle ha sett deras reaktion :) Matilde sa att det var den bästa presenten någonsin medan hon kramade henne hårt och hon menar verkligen det vilket är så gulligt. Leo blev lite chockad och gick runt som om han skulle ta in det som hade hänt …

Mot kvällen gick vi och satte oss på en av restaurangerna bara några hundra meter från där Melissa bor.

Mormor tog en burrata, Matilde ris med skaldjur, Leo spaghetti med musslor, Melissa tonfisk och jag tog en riktig italiensk rätt för lika bra att äta sista kvällen innan jag får åka hem och gå ner de där “sena middagar/prosecco glasen” som jag inte är van vid :) Jag tog nämligen tagliatelle al ragú och de var ljuvligt goda. Trots att jag inte gillar ost så är parmiggiano på pasta ett måste …

Ibland blir proportionerna på kort lite märkliga för Matildes hand ser något gigantisk ut vilken den självklart inte är <3

Min syster tycker att Leo är en manlig kopia av mig, vad tycks?

Och det är något magisk över Bologna när kvällsbelysningen ger staden en mystisk känsla. På vägen hem mötte vi några uteliggare som förberedde sig för att sova och Matilde och jag konstaterade hur givet man tar att man har ett tak över huvudet vilket är istället en stor privilegium.

Denna tjej som imorgon blir 10 år är väldigt förnuftig för sin ålder och inte alls så bortskämd som många andra i samma ålder nog är.

Grazie Melissa och syskonbarn för 5 mysiga dagar, älskar er <3

Just nu har jag mellanlandat i Frankfurt efter en mardrömsstart (åtminstone ingen mysig sådan) på denna dag men om det i nästa inlägg för nu ska jag koppla av med lite kaffe och bok dessa två timmar som jag har kvar här innan nästa flyg med Landvetter som slutdestination.

Nicole och hennes pappa hämtar mig på flygplatsen. Nicole passar på att övningsköra så ska bli spännande att åka hem med min snart 18åriga dotter som chaufför :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *