Kvällspromenad i Bologna …

Igår kväll gick vi ut för att ta en glass på en av de mest kända ”gelateria” här i Bologna även om italiensk gelato är god överallt kan jag tycka. Personligen hoppade jag över middag för att äta en glass, sådan är jag :)

På vägen såg vi denna gröna läckerhet … Tycker att dessa sportbilar är snyggare med Bolognas röda gamla hus som bakgrund än Puerto Banus.

Bologna är bland annat känd för sina ”Torre degli Asinelli” som du kan läsa om HÄR.

Hade jag haft tid hade jag gått runt och fotat lite från min hemstad som verkligen är en underbar sådan att besöka om även för en helg/långhelg.

Så många underbara uteserveringar finns överallt, att sätta sig och ta ett glas prosecco/vin/aperitif är väldigt enkelt här, shoppingen är bra och älskar du märken som LV, Gucci, Prada, Tiffany, Bottega Veneta, mm. finns dessa lyxiga butiker i vackra Galleria Cavour.

Bologna är även en universitetsstad och den delen är hur mysig som helst med studenter som sätter sig på alla små torg och universitetslokaler för att plugga inför kommande tentor. Läkarlinjen är en känd sådan i Bologna liksom många fler.

Finns många sevärdheter också att titta på där lilla Venedig är en av många, en sådan som nog inte nämns i turistböckerna. Ett litet fönster som du öppnar och utsikten ska påminna lite av Venedig. Utsikten från ett annat ställe här nedan.

Glassen var buonissimo och vid 23 tiden var vi hemma igen efter att ha gått 11300 steg.

Kl. är nu snart 13, Melissa kommer snart från jobbet och vid 15 tiden åker vi mot havet då vi har bokat 2 övernattningar i mysiga Cesenatico. Ska fota en massa <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *