Smurfbyn Juzcar …

Utflykt numero 2 har en helt annan historia bakom sig …

Det är nämligen så att vi åkte till Juzcar som är världens första och enda smurfby.

Borgmästaren i byn blev nämligen uppringd av produktionsbolaget Sony Picture (år 2011 tror jag att det var) som ställde frågan om det fanns intresse för att bli den smurfbyn som skulle vara med i filmen om just Smurfarna.

Under en kommunalstämma blev invånarna tillfrågade om intresse för detta fanns och alla tyckte att det var en kul idé förutom en (som utsätts som byns egna Gargamel pga. av detta :)

Hela byn målades om (även kyrkan, kyrkogården, hotellet och barerna). Färgsättningen gav 12 arbetslösa invånare jobb under 3 veckor och 4000 liter målarfärg gick åt.

Borgmästaren kallade efter filminspelningen till ny stämma för att höra om invånarna ville måla om sina hus till de tidigare vita fasader men än så länge verkar den blåa färgen bestå.

Invånarna själva tyckte att omsättningen hade ökat med tredubbla vilket nog var avgörande för valet att förbli blå.

Ska inte påstå att det fanns så mycket att titta på men en mysig utflykt till en liten by med en liten rolig bakgrund.

Då det är rätt så varmt idag satte vi oss bland de blåa fasaderna och tog en kall Cola Zero i skuggan på denna mysiga och enkla innegård.

Nu är klockan 20.10, vi har spelat Yatzy (jag vann 2 av 3 ggr) och snart dags för dusch och ombyte …

Såg att solen skiner eller ska snart skina även i Sverige så håller tummarna för detta då vi alla behöver lite sol och värme innan min favoritsäsong kommer <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *