Investera i en skylt och i en nyfiken granne :)

När jag flyttade till Sverige bodde jag en hel sommar med mina morföräldrar och när några nya kompisar skulle hämta mig för en liten utflykt stod mormor bakom fönstret med nerdragna persienner för att spåna :)

Saken är att den kontrollen som grannar har på varandra (när den inte går till någon överdrift så klart) påverkar även kriminaliteten då man har sett att i de områden där människor flyttar in och ut ofta (de benämns ofta för “zone in transition” utan att det finns någon social kontroll på varandra så ökar brotten.

Den där grannen som kan berätta att “såg din son/dotter ha fest med några märkliga typer” eller att “en okänd bil åkte omkring och verkade spana runt här” kan ibland utgöra den där nödvändiga kontrollen för att minska risken för brott/kriminalitet.

Att veta att grannar har lite koll på varandra kan jämföras lite som en gata med bra gatubelysning, ögon är som tända lampor.

Det är det man har förstått genom att ha den sk. grannsamverkan (läs HÄR) i vissa villa områden (mycket bra initiativ) och hade jag haft hus hade definitivt skaffat en “här vaktar jagskylt med bild på en vakthund för jag lovar att den som inte tidigare har bestämt sig för att just göra inbrott i ditt hus väljer ett annat. En väldigt liten investering på kanske 100:- för skylten kan du skaffa utan att ha hund :)

DEN HÄR var lite extra fyndig i sin text om man nu vill ha lite extra tydlig text. Vet att jag har tipsat om dessa skyltar även tidigare men en liten påminnelse.

Vaknade vid 4 men låg åtminstone inte sömnlös hela natten, kaffet står redo vid min sida och ska nu läsa lite nyheter innan jag ska upp.

Idag ska jag fixa min hemska utväxt i håret vilket är så otroligt skönt och tanken på att jag om en vecka förhoppningvis ligger i solen och att om två får jag äntligen (efter 1 1/2 år) krama min syster och syskonbarn innan jag börjar jobba igen gör mig så lycklig <3

2 thoughts on “Investera i en skylt och i en nyfiken granne :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *