Helg i september bokad …

Nu äntligen är en helg bokad i helt fantastiska VENEZIA!!!

Min dotter har aldrig varit där så den alldeles perfekta weekendsresa att göra i september när förhoppningsvis inte det vanliga antalet turister har hittat tillbaka hit så att man får möjligheten att verkligen njuta av denna unika stad som i vanliga fall översvämmar av turister.

Då hon jobbar hela sommaren nu när hennes två bokade resor blev avbokade så känns det gott i hjärtat att hon förhoppningsvis kan få komma iväg 3 dagar och få se det som du bara kan uppleva i Venezia.

Jag har självklart varit i Venedig tidigare även om det var måååånga år sedan och med åldern uppskattar man helt plötsligt saker man inte riktigt trodde man skulle göra, vilket är en del av charmen av att åldras.

Då Nicole fyller 18 år den 11 september så blir det ett extra tillfälle för att fira hennes dag och vem vet, kanske åtminstone syrran hinner dit för en gemensam lite sen födelsedagsmiddag vid Canal Grande?

Håller tummarna för det och framförallt för att Covid 19 tillåter oss att resa med respekt för de förhållningsregler som råder. Självklart finns alltid en risk kopplad till en bokning dessa tider då man kan inte riktigt vara helt säker att man kommer iväg då rekommendationerna kan snabbt ändras från dag till dag.

Just nu ser det dock helt ok ut och då väljer jag att se glaset halvfullt och hoppas kunna ge min dotter upplevelsen av denna magiska stad, en stad som faktiskt även finns på hennes ”bucket list” över ställen att besöka.

Hoppas att jag får visa upp denna bellissima cittá och självklart ska jag plugga på lite innan (har ju glömt det mesta tyvärr) så att jag kan agera som en intressant guide med roliga och intressanta fakta kring staden.

En kaffe på Caffé Florian är ett historiskt måste för att vila lite mellan allt vi ska hinna se och uppleva.

Vissa påstår att det är ett rån att dricka en kaffe på Piazza San Marco för kanske 150:- men då glömmer man nog bort upplevelsen att sitta där med en orkester som spelar, omgiven av historia och kultur. En kaffe på en kafé här i Borås kostar runt 50:- och då ser jag om jag har tur Viskan så allt kan sättas i ett perspektiv :)

Som hotel har vi hittat DETTA. Någon av er som har bott där?

glad för detta <3

4 thoughts on “Helg i september bokad …

    1. Hoppas först och främst att vi får komma iväg och ja, Venedig är magisk så håller tummarna för att hon ska få uppleva staden när den är som bäst <3

  1. En Bellini på Harrys bar är en fin upplevelse. Har ni tur ser ni Hemingways spöke sitta vid sitt bord…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *