”Saker och ting blev exakt som jag föreställde mig?” …

Sitter och lyssnar på den mycket kloke man Björn Natthiko Lindeblad. Björn lämnade sitt jobb som chef, gav bort allt han ägde för att leva som buddistmunk i 16 år.

Som en av årets sommarpratare delar Björn med sig om livet och döden, om sina tankar kring dessa där den ena borde aldrig tas för givet medan den andra vet vi att vi är ofrånkomlig för oss alla.

HÄR kan du lyssna på denna ödmjuka och kloke man <3

Att jag inte längre tror på allt jag tänker, att tänka lite mer kanske/kanske inte, att tänka på om den där rösten att jag inte duger som jag är har fel? Dessa är bara några av de många tankar som Björn tar upp i sin berättelse om faderns död och att leva med sin dödliga ALS sjukdom.

Att hoppas på det bästa men samtidigt vara förberedd på det värsta är något Björn och sin Elisabeth försöker leva upp till varje dag.

Då det är så sorgligt att vissa insikter ska först komma till oss när vi får veta att vi är nära döden så rekommenderar jag att lyssna på hans ord då Björn är tacksam för saker som vi alla tar för givet.

Mitt råd är att lyssna på honom när du är ostörd för man ska verkligen lyssna utan avbrott och med möjligheten att få gråta ut, svårt att inte göra det kan jag tycka nu när jag sitter här med tårar som rinner på mina hamster kinder.

Vad är viktigt på riktigt för dig nu? Att vara till lags är kanske med åren mindre viktig (en av fördelarna med att åldras), att visa tacksamhet är kanske nu viktigare, åsikter är inte längre så viktiga som vi tror i en värld där vi ofta ska tycka om alla?

Att det finns en resonans i tillvaron, att världen är inte som den är men som du vill att den ska vara. Det är vad Björn önskar att vi lyssnare mest ska få med oss av hans ord. Vet inte om jag tycker 100% som honom (vilket man behöver inte göra) men mycket av det han säger är definitivt något jag tar till mig och försöker leva efter.

Aldrig sluta buga med hjärtat är ditt råd Björn och jag bugar med mitt hjärta för att jag har fått lyssna på dig denna dag, otroligt tacksam för detta <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *