För ca 9 år sedan …

Medan ni har dansat runt en stång som små gröna grodor, sjungit visor för att dricka den där lilla nubben så har jag legat här i sängen och tittat igenom bland gamla bilder och texter från bloggen då fördelen och nackdelen med bloggandet (beroende på hur man ser på det) är just att det du har skrivit ligger kvar där i cyber världen.

Ibland är det lite svårare att få tag på de bilderna man söker men då det är några nya följare som tittar in här ibland så tänkte jag berätta lite om Greta & Anna, en klädbutik jag först öppnade med en väninna år 2011 för att sedan fortsätta driva den i några år med en annan väninna. Anledningen till namnet var att min och min första fd kollegas mormödrar hette just så och vi såg det som en mysig hyllning till två personer vi älskade.

Det finns oerhört mycket jag skulle skriva om de åren men egentligen ville jag bara dela med mig av några bilder från den för stilen var industriell lyx. Äldre inredning och märkeskläder. Även de gamla tingen var dock till salu och priset var något högt. Många jämförde den lite med den härliga butiken Mathilde som ligger (tror jag fortfarande) bredvid NK i Stockholm.

Butiken var verkligen fantastisk men den hade ett problem, ett hyra som per kvm var dyrare än vad de betalar för lokalerna i Sturegallerian i Stockholm så redan där borde vi ha förstått bättre. Att se glaset halvfullt och tro på glädjekalkyler var med facit i hand inte en smart idé …

Klänningen på bilden ovan är från engelska Religion och den var en stor favorit, skön och lite cool. Tror att jag kan påstå att vi var nog bland de första som tog bilder på oss själva med vanliga selfie framför spegeln för att sedan lägga ut de på sociala medier som en del av marknadsföringen, sådant som kostar inte så mycket i pengar men en hel del i tid.

Då var det nog vissa som störde sig på det (nu är hon på bild igen) men i ärlighetens namn hade vi inte råd med modeller/fotografer så vi fick agera allt i alla och i det ingick även model uppdraget :)

Då hade vi inte någon webbshop så många såg bilderna vi la ut på butikens Facebook sida och ringde in sina beställningar på öppettider. På den tiden rådde det Please Jeans mania i Sverige och vi kunde få leverans på 120 par jeans som sålde slut inom en vecka. Med facit i hand skulle vi ha riktat in oss på en mindre lokal. och få märken som Please och de härliga t-shirts från Happiness som också sålde slut med sina kaxiga texter som många uppskattade.

Här nedan en av de. Minns fortfarande en kvinna som köpte den för att ta på sig den när hon skulle skriva på sin skilsmässa :)

På bilden ovan med Johanna och Åza för på den tiden spelade vi en serie så bjöd de till Borås för en liten event i butiken för att sedan gå ut och äta i vår småstad. Tiina hade tyvärr fått förhinder den dagen <3

Lotta och Gunilla, läser ni detta inlägg, leta ifall ni har kvar denna blus (bilden nedan) någonstans. Den var en favorit då den förtrollade bort några kg så köper den direkt om ni hittar en på lager :) Även denna var en av de plaggen vi sålde som smör.

Det blev en liten tillbakablick på ca 9 år denna midsommarnatt när jag nu tar en liten värktablett för att förhoppningsvis kunna somna igen.

Idag är jag glad att helt ha lämnat branschen även om jag fortfarande älskar kläder. Idag handlar jag dock istället som kund men har så klart vissa idéer som jag skulle vilja kolla om de går att förverkliga som en liten extra verksamhet. Att öppna butik har varit en alldeles för dyr privat läxa, en sådan jag gärna hade hoppat över för de pengarna som detta har kostat mig hade jag kunna köpa en liten lägenhet till min dotter den dagen hon är så stor att hon vill ta steget.

Å andra sidan är det ingen idé att gråta över spilld mjölk sägs det men sanningen är att den doftar väldigt surt :)

Visste du exempelvis att bland ca 5000 befintliga webshopar så är det bara 500 som går med vinst? Siffrorna för fysiska butiker är nog ännu dystrare men den statistiken får ni ta med en nypa salt då den är några år gammal.

Kontentan till inlägget: plugga till en utbildning så att du alltid har något att falla tillbaka till ifall planerna inte går som du hade hoppats på.

Allt har sin tid och efter de åren som präglades av en hel del stress så är jag idag nöjd med att ha bytt ut vackra kläder mot härliga ungdomar <3

Klockan är nu 2.40, Nicole har skickat ett SMS att allt är ok och mamma Castellari kan nu kanske somna om även om känslan är att en traktor har kört på mig på överkroppen. Ingen drama Queen här minsann :)

Hoppas ni får sova gott och att ni har haft en härlig dag <3

2 thoughts on “För ca 9 år sedan …

  1. Hej

    Ohh jag minns butiken Greta & Anna, och jag beställde massa kläder bla Please jeansen, fortfarande mina favvo byxor, vad skoj de var se bilder igen från den tiden
    Var rädd om dej och vila
    Kram

    1. Det mysiga med bloggar är just att man kan gå lite tillbaka i tiden :) Du har allt varit en trogen kund också genom åren, det är jag tacksam för <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *