Bara en tidsfråga …

Det är nog bara en tidsfråga innan jag blir hundägare igen.

Det har nu gått över 2 år då min älskade Knut gick bort och saknaden är alltid stor när man har upplevt den kärlek som djur ger oss. Har trots allt haft hund i ca 33 år så då är det lättare att förstå att något saknas även om min lilla Molly är helt ljuvlig <3

Kan man dock ha två barn så kan man ha två djur eller hur? :)

I grund och botten älskar jag hundraser som dobermann, schäfer, belgiska vallhundar. Ni vet sådana som man kan gå en promenad med utan att konstant känna någon slags oro för att någon ska göra något. Man väljer helt enkelt inte i första hand att överfalla den som har en stor hund bredvid sig men så måste man även tänka på flera olika faktorer som hur man bor, hur ens liv ser ut och en massa andra förutsättningar innan man väljer hundras.

Jag älskade min Knut men har nog svårt att tänka mig att köpa en pomeranian igen. Anledningen är att det finns ingen annan som honom och vill inte hamna i den där jämförelsen som är lättare att göra när det är samma ras och så vill jag ha en hund som inte är så känslig för värme.

Vill nämligen kunna ta med mig den på semestern ibland och då jag hyr ibland en lägenhet i Marbella blir det kanske att vissa semestrar kommer att spenderas där och förhoppningsvis även i Italien samtidigt som jag vill ha en hund som min mor och andra kan passa utan att behöva välta omkull när de är ute och går med den ifall den drar.

Mina syskonbarn skulle bara älska den <3

Jag har helt enkelt landat i att en dag köpa en chihuahua, en liten tålig ras och har även hittat en kennel i Italien som säljer sådana jag gillar då utseendet kan se väldigt olika ut på de. Vill ha en mini med små öron. Kolla vilken underbar valp hon har just nu <3

Känner du till någon kennel här i Sverige som har små sådana med små öron (spelar ingen roll om korthårig eller långhårig) säg gärna till, mail: michelacastellari71@gmail.com

Reglerna för att ta in en hund från andra EU länder är dock lite strikta så valpen blir nog ca 16 veckor istället för de 8-10 som är brukliga innan jag skulle kunna få ta hem den till Sverige. Helt klart en nackdel men ser då framför mig att bo hos syrran ett par veckor med den lille :) Har dock inte frågat henne än då det är inte aktuellt just denna sommar OM jag ska ta in den från Italien.

Som sagt, inget köp jag ska göra i nuläge (kanske) men det kommer att ske. Min syster tror också att det vore bra för mor då jag skulle kunna köra hem den lille krabaten till henne innan jobbet för forskning visar tydligt att djur är bra för äldre människor så egentligen kan man säga att jag skulle göra det för hennes skull :)

Måste även veta att det finns några som gärna skulle vara hundvakt och att min egna dotter skulle visa det ansvar man måste ha när man skaffar en hund.

Hundägare igen lär jag alltså bli, frågan är bara när <3

4 thoughts on “Bara en tidsfråga …

  1. Åh vi får våran valp nästa helg,vi importerar & en relativt ny hundras i Sverige .finns ca 20..en liten Beiwer…känns fantastiskt…

    1. Ja de är den, inte helt enkelt…vi är otroligt förväntas fulla, vi har haft 2 japanska spetsar tidigare..men vart utan 1 år & nu kände vi de var läge…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *