At the opening of the British library …

Förra året bjöd min fd kollega Mikael en mängd olika vänner att fira nationaldagen ute hos honom medan i år fick vi en inbjudan till att fira invigningen av the British library.

Jag älskar när man firar något som ingen annan firar vilket kommer att visa sig även i nästa inlägg :)

Många av Mikaels vänner består av härliga personligheter som jobbar inom kultur branschen och som lärare. När vissa av gästerna jobbar inom teater världen, musik och konst kan det inte annat än att bli väldigt speciella och minnesvärda tillställningar med bland annat mycket sång då de flesta är även med i Par Bricole.

Mikael jobbade som gymnasielärare i historia och svenska på Bäckängsgymnasiet för ca 23 år sedan (vet ej exakt) och vi var de yngsta på skolan på den tiden.

Här det årliga gemensamma kortet <3

Mikael är en sann royalist och kan verkligen allt om kungligheter, en passion och intresse som tydligt märks i hans underbara hem.

Kolla noga på tavlan han fick, när någon på Instagram såg den fick jag direkt ett DM om ”vem är han?” omedveten om att kortet har gått igenom en liten Photoshop :)

Här kommer en ordentlig bildbomb från en ljuvlig kväll ute i Arnungared …

Älskar kortet här nedan, så härlig på så många olika sätt …

Efter en god buffé var det dags för tårta och bilden på tårtan har Mikael själv tagit. Han var nog så nära att Säpo fick ingripa :) och tårtan är gjord efter originaltårtan från bröllopet och kaffeservisen är den som dukades upp då med för att inte nämnas tallrikarna vi åt på. Jag fick Sir Winston Churchill

Leif GW fick också delta genom sina viner :) En kunglig kriminolog fick han vara igår kväll.

Och vid 22.30 var det dags för höjdpunkten, momentet då vi fick titta på den nya engelska biblioteket. Mikael lämnade nyckeln till min granne Martin som fick äran att ”öppna” till detta rum som präglas i högsta grad av engelska kungligheter.

Fram till ikväll kan du se en hel del klipp från kvällen på mina insta story på Instagram @michelacastellari

Inne i rummet fick vi berättat om vad som fanns i biblioteket i form av signerade inbjudningar och foton, original menyer och framförallt statyer på kungligheter som kan få samlare att vattnas i munnen för dessa är inte sådana statyer man kan köpa för en billigare peng i en turistshop.

Synd att kortet blev suddigt men kanske att ni som kan mycket om engelska kungligheter kan känna igen de flesta av de ändå.

Tack min vän och fd kollega Mikael för att jag fick ta del av din årliga inbjudan även i år och tack till alla gästerna som förgyllde min kväll <3 Hoppas att du kan få njuta av det jag hade med mig (engelskt så klart) när du sitter i din bibliotek och beundrar allt det som finns omkring dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *