Våldets roll i samhället …

Som jag tidigare har berättat har min sommarkurs börjat denna vecka. Denna universitetskurs heter ”Våldets roll i samhället” och kommer att pågå fram till mitten på augusti med tre tentor fram tills dess och sex böcker att läsa förutom artiklar och online föreläsningar.

Jag kan helt enkelt säga att jag har att göra denna sommar. Igår var jag lite orolig över att kurslitteraturen inte hade kommit än men idag dök en av beställningarna upp så att jag kan börja läsandet (får inte vara lat här minsann).

Kan inte annat än att tycka att böckerna ser otroligt intressanta ut så imorgon ska jag nog ta en av böckerna och börja pluggandet.

För ca 16 år sedan var jag på en av de mest intressanta föreläsningarna i kriminologi jag har varit på. Det var Jerzy Sarnecki som var föreläsaren och kombinationen intressant ämne, charm och humor gjorde att jag brukar verkligen tänka tillbaka på den som ett exempel på hur jag själv skulle vara som lärare.

När jag igår lyssnade på första online föreläsning i denna kurs så var det just Jerzy som pratade om kontrollteorier, teorier som används som en av många förklaringar till kriminella handlingar.

Log dock för att även min favoritföreläsare gjorde sig inte som bäst online. Hans telefon ringde, något man själv har varit med om :)

En otrolig kunnig kriminolog som jag hoppas en dag kunna få lyssna på i ett klassrum igen men tills dess fortsätter jag att titta på honom från bakom skärmen och att läsa det som jag förväntas läsa.

7 thoughts on “Våldets roll i samhället …

    1. Blir fel ibland när man skriver snabbt :)
      Vet inte om jag har någon speciell teknik men först vill jag läsa böckerna utan att behöva tänka på vad som är viktigast för tentan då jag tycker att ämnet är intressant i sig, sedan får jag nog läsa och skriva ner vad som jag tror är mest relevant att komma ihåg för de uppgifter/tentor vi ska skriva. Nackdelen med online undervisning är just att man kan inte utgå från att det läraren tar upp är det som man förväntas kunna. På sådana här universitetskurser handlar det mest att applicera teorierna på någon fenomen man vill beskriva, analysera, reflektera utifrån kurslitteraturen och egna tankar. Vi får se om jag klarar kursen …

    2. Du har en bra strategi tycker jag och du fixar kursen med bravud. Läsa för att det är intressant är helt klart det bästa. Och inte läsa för bara en tenta eller uppgift som en del gör. Men ibland hamnar jag i limbo med litteraturen ändå. Jag ska testa Pomodorotekniken för och komma ur den. :) Den är ju en vetenskaplig metod. Så då måste den vara bra. ;)

    3. Pomodoro betyder tomat på italienska så var tvungen att googla på vad det är för teknik och ja, den låter verkligen rätt för det är så lätt att tappa koncentrationen när det finns på många yttre faktorer som bara lockar till annat :) Ska testa den också nu, tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *