Inget annat än mord …

Först trodde jag att det jag tittade på vår ett klipp taget från en av de många amerikanska polisfilmer där övervåld anses lite coolt men så förstod jag att det ofattbara hade nu hänt igen. Detta var inte en film tyvärr, det jag såg var verklighet i allra högsta grad.

Minns ni 1991 när några poliser på en bensinmack omringade Rodney King som låg försvarslös på marken medan de sparkade och slog honom med batong? Det poliserna inte visste var att någon hann filma denna hemska misshandel HÄR.

Ofattbart att ingen av polismännen stoppade övriga från denna horribla misshandel och ännu mer ofattbart blev att en domstol bestämde att dessa polismän var icke skyldiga. Denna friande dom var en stor skam och kravaller i LA blev ett faktum.

Den amerikanska poliskåren har under flera år gjort sig skyldiga till rasistiska handlingar men att detta fortfarande sker anno 2020 och på detta brutala sätt visar att problemet lever i högsta grad kvar och att människor är trötta på att det yrket som ska försvara dig är de istället som du ska vara rädd för om du är afroamerikan i dagens USA.

På den hemska bilden ovan ser man hur George Floyd ligger försvarslös på marken med en polisman som har sitt knä på honom i ca 7-8 minuter. George säger i videon att han har svårt att andas men polismannen flyttar inte på sitt knä vilket resulterar i hans död HÄR (varning för starka bilder)

En ny video HÄR visar dock att det kan tom, ha varit 3 polismän som aktivt deltog i detta mord i Minneapolis.

En av dessa fyra polismän, Derek Chauvin, är nu gripen, alla är tagna ur tjänst men självklart kräver människor att alla polismän ska åtalas för mord då detta är som Nancy Pelosi tydligt uttalade en ren avrättning.

Jag blir verkligen så jäkla förbannad (ja, jag kan faktiskt bli det) när jag konfronteras med denna horribla verklighet. Jag hoppas att hans död inte bara resulterar i vackra ord om förändringar men att lagen nu tydligt visar att det dessa polismän gjorde sig skyldiga till är mord och att förändringar sker inte bara i vackra tal men i handling.

Har du Netflix titta på dokumentären ”Det 13:e tillägget”, rekommenderar …

Nu är klockan snart 8 och tänkte snart ge mig ut på en promenad för att möta och starta denna lördag på bästa sättet, syre och natur <3

One thought on “Inget annat än mord …

  1. Rasismen inom polisen är fruktansvärt och läste att den polisman som nu har arresterats har gjort sig skyldig till flera anmärkningar tidigare. Jösses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *