Hustrun som ströps …

Ska börja läsa en bok i kriminologi som ingår (bland 3 andra böcker) i en tenta från förra året som jag aldrig gjorde och då inledningen tydligt visar varför brott och juridik är kriminologi vill jag dela med mig av denna händelse som står skriven i boken ”Lagom mycket kriminalitet” av Nils Christie.

”Det hände i Stockholm. En man bedövade sin äkta hälft därefter ströp han henne. Så skrev han till polisen, berättade vad han hade gjort men också hur det hela skulle sluta: han var på väg till färjan mot Helsingfors för att fästa en tung sten vid sin kropp och hoppa överbord.

Brevet nådde fram till polisen två dagar senare. De fann ytterdörren olåst, precis som mannen hade sagt i sitt brev. De fann också hans fru. Hennes kropp var stel på ett gammaldags sätt. Hon var tvättad, och hon låg i sin säng med ett tygstycke av lin över ansiktet. Hon var 86 år gammal, han var 78. Hon hade Alzheimer. Han hade tagit hand om henne under lång tid, men nu skulle hon sändas till ett sjukhem. De stod nära varandra, så nära två människor kan göra, sa familjeläkaren. Vi söker efter mannen, han är skäligen misstänkt för överlagt mord, sa polisen.

För somliga är detta en historia om Romeo och Julia. För andra är det en rättsak om mord”

Så inleds denna bok som jag idag ska läsa klart …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *