Promenad och ”Skyldig” …

Haft en skön förmiddag med mycket ego tid och en promenad runt Pickesjön medan jag lyssnade på podden ”Skyldig”.

Apropå ordet skyldig har jag likt flertal andra i Sverige sett TV 4 intervjun mellan Jenny Strömstedt och Paolo Roberto, en intervju som Paolo Roberto gav bara timmar efter att han natten mellan torsdag och fredag ertappades av polisen, tillsammans med 11 andra män, med att köpa sex vid en lägenhet på Östermalm i Stockholm.

Har man inte sett intervjun har man nog ändå läst denna nyhet som skapat och skapar stora rubriker i media och på sociala medier.

Det finns flera psykologiska förklaringar till varför vissa män väljer att köpa sex och Paolo var så klart snabb med att komma med några av dessa i sin intervju, en intervju som jag personligen tycker att han helt skulle avstå ifrån då den har mest väckt upprörda känslor då man får känslan att hans uttalande handlar mer om honom som offer än om kvinnan han betalade.

Att det skulle ha varit första gången, som han själv påstår i intervjun, verkar nog få tro på men kanske att det blev istället den sista.

En sak är säker, det är inte den lagliga påföljden i form av böter på några tusen som är den högsta kostnad han får betala för valet han gjorde. Allmänheten är de nya jury medlemmarna och min empati går till kvinnan i lägenheten han besökte, till hans nyblivna sambo och till hans barn.

Jag är inte den som har följt Paolo på Instagram då hans morgonrutiner gav mig första gången jag såg hans profil ”dåligt samvete” så gjorde det medvetna valet att inte trycka ”följ” knappen. Gick dock in i eftermiddag och såg att han hade uppdaterat med en ”tummen upp bild” vilket känns som ett märkligt val av bild just nu. Ge inga intervjuer och uppdatera inte dina sociala medier, hur svårt kan det vara?

Nu ska jag inte leta fram forskning i ämnet och istället ska jag ta ett varmt bad med en massa skum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *