Antagen sommarkurs …

Jag måste erkänna att jag ännu inte har gett upp hoppet till åtminstone den sista resan jag hade planerat att göra denna sommar men inser åtminstone att fram till mitten på juli och kanske även efter det blir det en sommar i Sverige.

Sverige är helt fantastisk vacker om vi får sommarväder men det är just den där OM som är alltid den där osäkra lite tråkiga faktorn och så inser jag att jag måste därför ha något att göra när jag snart ska vara ledig en hel sommar vilket jag verkligen ser så fram emot att vara.

Idag fick jag besked att jag har kommit in på en universitetskurs i sociologi som går under sommaren och som har benämningen ”Våldets roll i samhället” (7,5p.)

Syftet med kursen beskrivs enligt följande:

Kursens övergripande syfte är att introducera sociologiska begrepp och teorier kring våld och våldsanvändning. Vidare syftar den till att ge kunskap om hur sociologi kan användas för att öka förståelsen av våld och våldsanvändning i samhället. Kursen ger verktyg för att analysera och problematisera fenomenet.

Så nu ska jag beställa och göra åt ett par tusen på kurslitteratur (mestadels på engelska så att jag får öva på det också) och beställa de 6 böcker som jag ska tenta av denna sommar. Helt plötsligt har jag något att göra denna sommar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *