Efter 3 dagars juice detox …

Godmorgon! Idag när jag vaknade hade min juice detox på 3 dagar v. 1 avslutats så ställde mig på vågen som visade exakt på hektot – 2kg på 3 dagar att jämföra med att jag gick ner 2,3 kg när jag körde 5 dagar för ca 1,5 år sedan.

Att man gå ner är inte så märkligt alls då intaget av kcal på just denna detox kur är minimal så det gäller att försöka fram till tisdag att äta rätt så att jag, när jag kör nästa omgång från tisdag nästa vecka, utgår nästan från samma vikt som idag.

Självklart ska man inte se en detox som ett sätt för att gå ner i vikt men som ett tillfälle för att rensa kroppen även om det finns delade meningar även om det. Själv tänker jag att det skadar knappast att i några dagar äta grönt, äta det som naturen bjuder på utan några konstgjorda tillsatser och om jag går ner lite i vikt så skadar detta inte min kropp alls.

Att jag efter 3 dagar känner mig renare är inte så konstigt heller för den där känslan i kroppen hade jag inte direkt efter att ha smyg ätit från Nutella burken förra veckan :)

Några detox dagar denna och nästa vecka måste ändå vara bättre än att gå en hel dag utan att äta för att mot kvällen leta efter lite sött i skåpen.

Det enda jag har ”fuskat med” är att jag har druckit 2 koppar kaffe under dessa 3 dagar vilket man helst ska undvika men det kanske jag lyckas med nästa vecka när jag ska köra omgång 2.

För min del är jag nog mest stolt över att ha klarat det mentalt medveten om att även den där lilla minsta ”fusket” hade inneburit att detoxen hade inte längre varit en detox.

Nåväl, nu ska jag inte skriva mer om gröna juicer men har valt att så göra då jag vet att många är nyfikna på sådant. Här i Borås har vi möjligheten att köpa dessa direkt på raw food baren Systramii men går ni in på deras hemsida HÄR ser ni innehållet på dessa juicer om ni vill göra någon av de själva. Personligen har jag ingen riktig bra juice maskin dessvärre och tycker att dessa som de förbereder efter beställning är godare än de jag har gjort själv så går gärna ner till stan och hämtar den där dagliga leveransen.

Lite morgontrött efter att ha sovit dåligt häromnatten …

Hur många dagar man vill detoxa är upp till var och en men tror att rekommendationen är att inte göra det mer än 5 dagar på raken.

Startade dagen med lite naturell yoghurt och kaffe och vill du vara med på min nästa omgång så kör jag 3 dagar till från tisdag nästa vecka <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *