Vilken start på dagen!

Vad är bättre att starta dagen med en tidig morgonpromenad vid Pickesjön? Naturen hade en konsert för oss med fåglar som kvittrade, ekorrar som sprang i träden (det var förvisso bara en vi såg) och så den där ljuvliga doften av trä och skog en tidig solig morgon. Helt FANTASTICO!

Här fotade jag en man som var enormt fokuserad när han skulle fota en fågel.

Vi skulle bara ha haft en termos med kaffe för att sitta där och njuta en liten stund innan den där ”plikten kallar”. Både Ann-Louise och jag tog en hel del kort för det gick verkligen inte att motstå även om verkligheten var en tavla vilket inte riktigt framgår på kort.

Efter promenaden tog jag en kaffe med min väninna Tania och hennes dotter innan det var dags att gå hem.

Väl hemma var det att direkt dags att sätta mig vid köksbordet och sitta där fram till ca 16.30 då lektionerna avlöstes varandra idag med bland annat muntliga förhör delade i olika grupper. Alla höll tiderna och alla var på plats bakom sina skärmar, imponerad! Bravi till mina elever, eller bravissimi!!!

Nicole är inte lika nöjd när jag jobbar hemifrån då hon också har distansundervisning och om våra lektioner krockar har vi ett litet logistiskt problem :) Jag vill då att hon går till sitt rum så att jag kan sitta vid köksbordet medan hon vill att jag ska till mitt … Idag vann jag och hon fick sitta där den där stunden när jag inte var online och istället rättade inlämningar.

Molly var också närvarande …

Rätt så underhållande att lyssna när hon har lektioner. Idag hade hon spanska så tjuvlyssnade för att se om jag kunde inspireras lite och få tips på hur man kan lägga upp en lektion då jag tycker att variation är en viktig nyckel. Hennes lärare delade upp klassen i mindre grupper som fick starta olika meet grupper online och där de tillsammans fick förbereda olika dialoger (rätt så fria ämnen) och det ska de hålla på med även vid nästa lektion så att han kan gå in i de olika grupper och lyssna på deras komponerade dialoger på spanska.

Alltid kul med tips men så strulade lite tekniken för honom också vilket är rätt så befriande att höra. Vi alla har nog annars en benägenhet att tro att alla andra är så mycket bättre i allt medan sanningen är att de flesta av oss är det och att vi utvecklas vid varje lektion då vi upptäcker nya sätt och möjligheter med denna, för oss, nya arbetssätt.

Nu är Nicole och jobbar (hon jobbade även igår). Hon har turen att jobba i en glassbar i Statsparken, bara 300 meter från där vi bor så väldigt glad för detta speciellt med tanke på att hon trivs med tiderna, jobbet och arbetskamraterna. Nästa gång hon jobbar ska jag nog unna mig den där mjukglassen med chokladströssel som jag förknippar med sommar i Sverige <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *