Good enough …

Igår var jag på jobbet och idag har min ”jobba hemma” period påbörjats. Hade otroligt många prov att rätta och har dessa två dagar hunnit med rättningar, mail och lite annat som släpat.

Otrolig skön känsla att känna att jag börjar komma ikapp med alla rättningarna som tar väldigt mycket tid att genomföra. De som är kvar ska jag hinna med innan helgen, det är mitt mål så att jag har en klarare bild över allt nu när man inte har de spontana samtalen med eleverna som jag i vanliga fall har före lektionerna.

Igår fick vi på föreläsningen som min kollega Erik höll i aulan klart för oss att det är viktigt att förstå att lektionerna ska vara ”good enough”, ingen förväntar sig att de ska vara likvärdiga eller bättre nu än den klassiska kateder undervisningen som vi annars bedriver. Distansundervisningen fungerar för de flesta av oss bättre än förväntat men är trots allt inte samma.

Tycker att Google Meet fungerar väldigt bra och man får nog vara glad att vi har den fungerande tekniken vi har som möjliggör denna förändring som skedde från mer eller mindre ena dagen till den andra.

Lite ensamt att sitta här (Nicole kommer på torsdag) med mina många koppar kaffer som jag hinner få i mig under en dag men vem vet, imorgon jag kanske tom. bakar mellan mina lektioner?

Jobbar du också som gymnasielärare? Hur går det för din del? Eller kanske du har ”barn” som går på gymnasiet och som nu sitter hemma och pluggar, vad säger de?

Glömde nästan …

Innan mina lektioner gick jag till Systramii för att njuta av en god juice och denna var bland de godaste jag har druckit med bland annat päron, ananas och mynta, MUMS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *