Fredagspanelen Påsk tema …

Igår vid 15.15 gick jag till Radio P4 Sjuhärad där 9 av oss som ibland gästar fredagspanelen var inbjudna för att prata lite om Påsken.

Första trion som delade med sig om lite kuriosa från denna högtid men även från annat som inte rör Påsken alls :)

Den snygge mannen i ljusblå tröja är min granne Martin som jobbar på Stadsteatern här i Borås. Åke i mitten har författat två böcker och lever bland annat för att pricka av det mesta från hans långa Bucket list och Bubblan i rosa tröja är en känd profil i restaurang branschen.

Åke berättade att han har på sin bucket list att bikta sig vilket gjorde att jag fick fortsätta att prata om detta när nästa gäng (med mig inkluderat) tog över. Övriga är Dessan, min väninna Tania och Samira.

Då jag är katolik (mina föräldrar fick skriva på när jag föddes i Italien att jag skulle vara det :) så har jag biktat mig vid flera tillfällen i en sk. biktbås i kyrkan där vi bodde i Italien.

Prästen på ena sidan och jag på andra. Självklart ljög man inte men jag kanske inte berättade allt heller :) Efter mina bekännelser fick man av prästen veta vad man skulle göra för att bli förlåten från sina synder som på den tiden handlade nog mer om ”att ha varit sur på föräldrar”, ”ljugit om någon läxa” eller vad man tänka sig ha gjort i den åldern.

”Domen” handlade ofta att jag skulle gå fram till en av statyerna i kyrkan och be sittandes på knäna typ 50 Ave Maria och 50 Padre Nostro. Det jag minns tydligt är att jag sällan sa alla 50 eller 100, nöjde mig med att mumla 2/3 av de och tänkte nog att Gud förstod att det inte var det allra roligast att göra.

Jag hade även en oskriven pakt med prästen. Jag gick ut med hans hund och han förhörde mig aldrig under de lektionerna i kyrkan vi alla fick gå på i samband med kommande konfirmation. En bra präst helt enkelt :)

Alla fick igår helt enkelt berätta något för att sedan lämna över till nästa trio som fick avsluta fredagspanelen igår.

Alltid lika trevligt att babbla på lite även om samtalen spårar lite ut när min väninna Tania är med, hahaha! <3

Vår alltid trevliga programledare är Sara <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *