Ensam i klassrummet och röda linser …

Som ni redan vet och har förstått av bloggen så kör vi lärare på gymnasiet distansundervisning numera och har lektioner enligt det schema eleverna hade innan med enda skillnad att man numera föreläser sitter som lärare själv i ett tomt klassrum.

Jag tillhör de som inte går ”all in” gällande tekniken. De första två dagarna använde jag mig av Classroom och inlämningar, igår (för mina italienska klasser) hade jag spelat in tillsammans med en kollega en dialog så att de kunde öva på uttalet och idag använde jag mig av Google meet.

Någon elev visade vad han åt till frukost, någon visade mig sitt rum och någon annan tog upp sin katt så att jag kunde hälsa på den. Tog självklart tillfället i akt direkt för att de skulle säga på italienska ”titta Michela på min katt” eller ”min katt är vit” osv… Jag använde mig av situationen =)

När lektionen startade (hade loggat in en liten stund innan) sa jag meningar på svenska som var och en fick översätta till italienska (sa namnet på eleverna så att endast en fick svara) för att avslutningsvis även göra en liten skriftlig uppgift som de fick lämna in för att få sin närvaro på lektionen. En ok lektion som utspelar sig i en för mig annorlunda situation. Tur att vi människor är oftast flexibla och anpassningsbara samt nyfikna.

Ska inför torsdagens lektioner i psykologi även lära mig hur jag visar upp min power point samtidigt som jag pratar och så ska jag även spela in ett par lektioner så att jag ligger steget före.

Alla mina kollegor är helt fantastiska som har snabbt engagerat sig i denna snabba växling gällande undervisningsform och så är de som är mer tekniska delat med sig om sina kunskaper till oss andra som aldrig har använt dessa verktyg tidigare.

Är du lärare och vill ha tips titta gärna in på DENNA länk som en av mina kollegor tagit fram. Ett bra mall på hur lektioner kan läggas upp för att man som elev ska uppleva ett strukturerad lektion.

Efter jobbet åkte jag och handla till min mamma som går promenader men som inte går ut bland folk. Hon är i karantän helt enkelt. Nicole har laddat ner en massa filmer och serier på vår Ipad som hon nu har fått låna och så lämnade jag en kasse med det hon hade bett mig handla och något extra som jag tycker att hon behöver =)

Röda linser ville hon ha så ska nog köpa ett paket även till mig nästa gång och fråga vad hon använder de till för de såg nyttiga ut =)

Efter handlandet gick Nicole och jag en promenad runt Pickesjön. Det blåste en del så jag hoppas att den värmen som utlovats verkligen kommer …

Nu är klockan 00.30 så dags att sova här …

2 thoughts on “Ensam i klassrummet och röda linser …

    1. Det har bara gått några få dagar så har inte hunnit bilda mig en uppfattning än då jag först denna vecka har använt mig av Google Meet. Det som är nog svårt är att se om eleverna är med eller om de bara loggar in för att visa sig online och sedan gör något helt annat. Försökte dock komma förbi detta genom att jag ropade upp de för namn och de fick var sin fråga men den biten är svår att kontrollera. Återkommer om 1 vecka med mina personliga fördelar/nackdelar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *