Distansundervisning från sängen …

Ny vecka med distansundervisning. Har turen denna vecka att ha i skolan, Fabio, en italiensk kille som praktiserar sista terminen då han tar snart examen som gymnasielärare i matematik och fysik. Han har bara bott här i Sverige i fem år och pratar flytande svenska utan att ha den där melodin och uttal som är typisk för oss italienare.

Han är verkligen en geni som är nog duktig på det mesta, djupt imponerad är jag! Idag ställde han upp då vi läste upp en konversation som jag sedan la upp på classroom så att eleverna kunde lyssna, öva på uttalet samt hitta på frågor till den texten vi hade läst. Kul med lite variation tycker jag.

Mysigt att bara sitta och prata vårt moderspråk för det är något som sker alldeles för sällan. Blev tipsad om att Högskolan i Dalarna har universitetskurser på distans i italiensk litteratur. Intressant för mig som älskar mitt språk och att plugga.

Även här i Borås bedrivs distansundervisning på gymnasieskolorna och när jag kom hem var min dotter och hennes klasskompis Tilda inne i sina ”studier” =)

Stolarna i klassrummen har bytts ut till sängen =)

Det de flesta eleverna vittnar om är att de redan saknar gemenskapen trots att det bara har gått mindre än en vecka. Kan detta vara en väckarklocka för att majoriteten ska inse att det är roligare att gå till skolan än att vara hemma?

Tjejerna är nu ute och cyklar och jag ska snart till min väninna Ann-Louise på Klinik Villastan <3

2 thoughts on “Distansundervisning från sängen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *