Ett glatt besked …

Idag gick regeringen ut med rekommendationen att gymnasieskolor och universitet ska övergå till att bedriva distansundervisning vilket var nog ett väntat beslut för många.

Med Påsklovet om några veckor så får vi hålla tummarna att den vanliga undervisningen kan starta igen efter lovet med förhoppningsvis ett stabilare läge i samhället gällande detta virus som påverkar oss alla, men vissa mer än andra, på många olika plan.

Ni anar inte vad jag längtar till jobbet nu för att sätta mig i allt som nu gäller men får vänta tills på torsdag då vi har möte hela dagen gällande dessa nya beslut och hoppas då hinna ikapp med all information jag nu missar både på dagens och morgondagens möten.

I fredags tittade min rektor in för att ge mig ett trevligt besked, ni vet sådant som värmer och som gör att man känner lite extra glädje och trygghet. Jag är nämligen anställd på halvtid men jobbar i år på heltid och fick reda i fredags att jag ska jobba heltid även nästa läsår vilket gör mig så happy … Ska då undervisa i italienska och psykologi, samma kombination som jag även har denna termin så får sociologin (som jag även har som undervisningsämne) vänta lite.

Efter att ha drivit eget med dock de negativa sidorna av det så känner jag mig så tacksam för att jobba som gymnasielärare igen efter 16 år speciellt när jag trivs så mycket med kollegor, ledning och elever.

Har sagt det tidigare men första gången en av mina kollegor frågade om vi skulle ta en kaffe blev jag inombords tårögd för det där med kollegor och kaffestunder hade jag inte haft på flera år … En påminnelse om att det som är självklart för många är inte det för alla.

Minns så väl när jag sommaren för 2 år sedan kom dit för att söka en 40% tjänst att kombinera med lite egna studier. Hade aldrig hört talas om Lerum men när jag såg de gröna omgivningar och skolan som är byggd som en campus så kändes det helt rätt, en känsla som förstärktes när jag fick möta det trevliga leende som mötte mig vid anställningsintervjun.

Ångrar verkligen inte att jag tog mig dit den dagen och nu känner jag att jag har landat och känner mig hemma även om jag tror att jag en dag skulle kunna bli en grym förhörsledare <3

Förresten, har du kanske ett boende att hyra ut i Stenungsund? Titta in isf. HÄR . Här har du ett fantastiskt par som söker en lägenhet och vi är många lärare som hade hyrt ut lägenhet till de om vi hade haft det …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *