Att stödja med att köpa presentkort?

Mamma mia vad jag hostar och så vad jag har snutit mig idag. Konstigt att min lilla näsa är kvar överhuvudtaget =)

Har vilat en hel del och ska självklart göra så även imorgon för vila är nog den bästa medicinen. Smaker känner jag inte alls så knappast någon idé att äta eller om inte annat kan jag passa på att äta extra nyttigt just nu för 1 morot skulle kunna vara en chokladpralin just nu …

Thé och kaffe har det dock blivit idag.

Följer nyheterna och lider så mycket med alla företag som drabbas hårt över Coronaviruset. När jag själv hade butik och de rev upp vägen precis utanför den och i 9 månader var det bara sand utanför så drabbades jag hårt så kan bara tänka mig chocken för många verksamheter som från en dag till en annan mer eller mindre slutar fungera. Omständigheter som man kan inte påverka eller ha med i sina beräkningar så därför ett hårt slag för de alla.

Så många som satsar allt i sina små eller stora drömmar, inte bara i pengar som lätt kan gå förlorade (vilket detta påminner oss om) men även i så många timmar man har investerat i de.

Å ena sidan säger experterna att vi inte ska vistas mer än nödvändigt bland folk för att sedan i nästa inslag göra oss påminda/upplysa oss med hur många människor som förlorar sina jobb pga. våra aktuella ändrade beteenden.

Vi kan kanske köpa hämtmat från våra favoritställen om vi nu inte väljer att sitta där eller köpa presentkort för att kunna nyttja det när saker och ting förhoppningsvis har lugnat ner sig lite. Påverkas även den branschen jag själv var delaktig i? Troligtvis inte så många som är så sugna på att köpa en massa nya kläder just nu? Presentkort är därför ett bra alternativ för att hjälpa våra lokala butiker & restauranger, så viktigt att stötta nu <3

Har även försökt sätta mig in i varför England och Sverige väljer att gå en annan väg kontra andra europeiska länder och oavsett fel eller rätt tror jag att ingen vill i detta läge fatta ett felaktigt beslut och håller tummar och tår för att de svenska och engelska experter agerar rätt i detta känsliga läge.

Nu är kl. 21 och jag ska nog försöka sova för nu mot kvällen kom lite huvudvärk, inte så konstigt med med tanke på att jag snyter mig konstant … Hoppas att jag mår bättre imorgon <3

4 thoughts on “Att stödja med att köpa presentkort?

  1. Tack snälla, såg den på Instagram och tyckte att den var klockren men kunde inte dela den då den försvann för mig.
   Den visar tydligt hur tanken är men gissar att den kan fungera då förloppet var inte så snabb som i Italien som drabbades precis i början då man inte trodde att viruset skulle drabba Europa så hårt… I Sverige har vi inte heller samma tätbefolkning som i andra länder så det kan fungera vilket jag hoppas … <3

  2. Ja, vi får hoppas att de tänker ”rätt”. Som de säger i filmen kan det vara svårt att isolera en befolkning i 2-3 månader och då får vi se om det här kan fungera. Angående Italien så tycker jag så synd om dem. Vi var där på sportlovet vecka 7 och då var det ju ingen som kunde ana att det skulle få en sådan spridning. De tog i och för sig febern på oss på flygplatsen när vi kom dit, men det trodde jag berodde på att det kanske även kom flyg från Kina. Nu håller vi tummarna för att det inte blir långvarigt, att folk får behålla sina jobb och att vi kan få igång ekonomin igen.

  3. Hej Eva,
   ja, detta får så hemska konsekvenser på så många plan dessvärre och de som påverkas genom att bara vara försiktiga genom att tvätta händer och vara hemma vid minsta förkylning ska nog skatta sig lyckliga <3
   Vi som inte jobbar inom vården får helt enkelt göra vårt bästa genom att följa de rekommendationer som vi får tilldelade. Det minsta vi kan göra <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *