Jag stannar hemma …

Under #iostoacasa som betyder ”jag stannar hemma” visar man upp på sociala medier sin solidaritet och sitt samhällsengagemang gällande försöket att stoppa Coronaviruset.

Experter i Italien tror att viruset kan stoppas genom karantän, genom att minimera möten mellan människor, råd som verkar delas av många andra länder.

Människor runt om hela Italien lägger ut bilder och # med denna mening och mina syskonbarn gör samma. De har ritat och skrivit <3

Som den icke kunnig jag är gällande virus är min spontana tron att Italien och övriga länder gör det rätta och ställer mig istället fundersam till den väg Sverige har valt.

Räcker det verkligen med att tvätta händerna och undvika samlingar med över 499 personer?

Att sluta testa för Corona känns rätt så absurt för om jag nu skulle ha några av de symptomen som kännetecknar detta virus skulle jag självklart bete mig helt annorlunda om jag exempelvis hade fått reda på att jag har Coronaviruset gentemot en vanlig feber eller hosta. Skulle inte risken för spridning minska genom att få veta?

USA väljer en helt annan väg än Sverige. Där ska du nu kunna skriva in dina symptom via nätet och om svaret blir att du ska testa dig köra ner till någon slags drive in, testa dig snabbt där och få svaret via SMS om huruvida du måste sätta dig i karantän eller inte. Detta verkar vara något som har fungerat i Sydkorea så frågan som består hos mig är: vad vet svenska experter som inte andra vet? Skulle det svenska samhället skilja sig så väsentligt från övriga att liknande åtgärder inte behövs?

Bara att följa de råden som ges och nu välkomnar jag denna soliga lördag med lite kaffe och nyheter <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *