Mina tankar kring COVID-19 …

Nu har WHO klassat Coronaviruset som en pandemi då spridningen har nu nått 114 länder.

Sitter och lyssnar på live nyheterna då man har nu bestämt att förbjuda större sammankomster med över 500 personer. Kan inte annat än att undra hur de tänker för går inte skolor under ”större sammankomster” när det är 500-1500 elever som går på de flesta skolor i landet?

Något som jag personligen tycker även om jag är långt ifrån någon expert och har inte heller någon medicinsk bakgrund är att man borde titta hur de länder som har drabbats hårt agerar, vad de rekommenderar, vad deras erfarenheter kring detta virus är. Att stänga skolor i några veckor är vad de flesta gör så förstår inte riktigt varför man ska vänta?

Gymnasieelever kan undervisas via classroom (alla har datorer) sedan förstår jag problematiken med de mindre barnen där föräldrarna kanske inte kan jobba hemifrån och som kanske inte har någon att förlita sig på. Där uppstår ett stort problem som jag inte riktigt vet hur man kan lösa på bästa sätt.

Tycker nog att råden är eniga i detta: skydda de äldre och de sjuka, ta ditt samhällsansvar som medborgare genom enkla ting: tvätta händerna ofta, vistas inte bland mycket folk. Det handlar inte om att vi ska leva i någon slags panik men att vi ska visa varandra respekt genom små förändringar.

Var inte egoistisk i dina tankar om att du själv inte ligger i riskzonen för jag följer de italienska nyheterna 3-4 ggr om dagen och det är långt ifrån bara äldre som drabbas. Vissa av oss i medelåldern har astma, vissa har högt blodtryck, vissa andra lider av något annat… och helt plötsligt hamnar vi i en viss riskzon oavsett ålder.

Pratade precis med min syster som bor i Bologna, vi videochattade så ropade lite på hennes katt Mia som låg på köksstolen och så fick jag lova att inte ge mig ut på bio eller ute bland folk. ”Michela, du brukar alltid titta på Netflix på helgerna så börja inte ändra på den vanan som är helt rätt just nu. Även OM du redan har sett allt på Netflix” Hahaha!

Nu ska jag ta hand om tvätten, ge Molly lite mer mat så att hon inte väcker mig 4 imorgon bitti och så ska jag ta ett bad innan läggdags med en dokumentär bredvid mig =)

Imorgon väntar en dag med enbart psykologi lektioner och jag kan inte annat än att gilla kombinationen jag har med undervisning i italienska/psykologi/sociologi för variationens skull <3

2 thoughts on “Mina tankar kring COVID-19 …

    1. Tycker egentligen samma då jag följer italienska nyheterna och tycker utifrån den informationen jag har fått till mig att det är vad man borde göra men de som bestämmer tycks vara av en annan åsikt vilket jag hoppas de inte behöver äta upp då det skulle betyda att spridningen blir värre genom beslutet att inte stänga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *