Nytt tips på Netflix …

Då jag mest legat i soffan/sängen först halva dagen i Borås för att sedan bara förflytta mig till en soffa i Göteborg så gissa min glädje när jag imorse såg att en ny dokumentär om Ted Kaczynski hade kommit ut.

Manhunt/Unabomber är en av mina favoriter på Netflix sedan den kom ut. Kanske har det att göra att jag minns så väl när jag som 15årig såg på nyheterna när han greps i en liten stuga utan vatten och el i ett samhälle på ca 400-500 invånare i Lincoln, Montana. Han flyttade dit samma år som jag föddes. Orsaken till flytten var att han ville fly från den teknologiska och industriella samhället som han så högt föraktade.

Har du inte sett den så är det en serie på 8 avsnitt (gillar serier som har en början och ett slut) som är baserad på just jakten på Ted, den seriemördaren i USA som har kostat mer pengar än någon annan i resurser för att få fast honom men där FBI hade honom aldrig i sin radar.

Det som är intressant med denna man är att han inte är som majoriteten av andra seriemördare. Hans beteende, motiv, intelligens och levnadssätt skiljer sig avsevärt från övriga och därför var det svårt att förstå vem som låg bakom de brevbomber som skickades i närmare två decennier.

Idag har jag helt enkelt tittat på den nya dokumentären som heter ”Unabomber in his words” där man får lyssna på en intervju han gav efter att han hade arresterats.

Hans manifesto där hans filosofiska tankar skrivits ner är mer aktuell idag än då för visst är människan idag fånge till alla de tekniska prylar som vi idag kan knappast gå utanför dörren utan. Läs Teds Manifesto HÄR och även denna nyadokumentär finns på Netflix.

Man kan inte annat än att ställa sig en massa frågor efter att man har sett denna dokumentär.

Idag lever Ted i den kända super max fängelset ADX i Florence, Colorado, ett fängelse som även är känd under benämningen ”Alcatraz of the Rockies”.

Ett nytt tips till dig som gillade Manhunt/Unabomber och till dig som inte har sett några av dessa så är jag lite avis på dig … Se de …

2 thoughts on “Nytt tips på Netflix …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *