Coronaviruset i Bologna …

Coronaviruset har som ni kanske har läst intagit norra Italien med i skrivande stund 7 döda och över 200 smittade.

Orsaken till denna plötsliga spridning är att man har ingen aning vem det är som har tagit in viruset i landet och som troligtvis har det utan att ha några symptom. Däremot sökte sig en av de smittade till sjukhus omedveten om att det kunde vara Coronaviruset då han varken hade varit i Kina eller varit i kontakt med några från landet där detta virus kommer ifrån.

Just därför smittade han flera patienter på sjukhuset däribland även en läkare och två sköterskor.

Ringde till min syster som bor i Bologna och även min hemstad har nu stängt skolor, träningar och konserter vilket självklart påverkar flera familjer som ska jobba (då kontoren är fortfarande öppna) men har inte möjligheten att lämna barnen på dagis eller i skolan.

Man tar verkligen det säkra före det osäkra och inväntar att se vad som händer näst kommande dagar även om Bologna inte ännu har några fall av patienter som drabbats av viruset. Man vill helt enkelt försöka förhindra det.

Frågan är hur man kan stoppa spridningen av detta virus när denna patient är troligtvis helt omedveten att vara bärare av det?

Min syster berättade att matbutiker står nu tomma då vissa har varit där och köpt upp mängder av mat som ett beredskap om vad som kan ske. Min syster sa att det ser ut som att det är krig när man ser vissa bilder trots att Bologna inte har haft någon smittad patient.

Bilden nedan är tagen från Il resto del Carlino och visar just att köttavdelningen står tom.

Är det bara en tidsfråga innan viruset smittar flera patienter i Sverige tror ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *