Ett litet förtydligande …

Och nu har jag sett även det sista avsnittet av dokumentärserien jag rekommenderade för 2 dagar sedan, ”Why we hate”, en reflekterande sådan som finns att titta på Dplay.

Förvånas lite (egentligen väldigt mycket) över hur några verkar missförstå mina ord kring min önskan om att inte gilla och dela vissa artiklar som sprids på nätet utan att vara medveten om dess sanningshalt då dessa har som syfte att bara öka klyftan mellan ”vi och de”.

Med detta menar jag INTE att det inte finns ett otroligt problem i samhället. Hade jag inte själv tyckt detta hade jag INTE hämtat min dotter sena kvällar trots att vi bor enbart några hundra meter från stället där hon ibland jobbar på helger och hade själv varit ute och tagit mina promenader på kvällarna ensam som jag gjorde för 10 år sedan. Idag gör jag det inte längre av den enkla anledningen att jag känner mig inte längre trygg i att göra det och låta min dotter gå själv hem på natten.

Jag upplever själv och är högst medveten om att visst våld har ökat markant MEN jag tycker också att man har ett ansvar i att vara kritisk till vissa artiklar som sprids där enda syftet är att elda på ett visst hat. Å andra sidan är det även viktigt att ta upp problemen och otryggheten. Min personliga åsikt är att delning av propaganda artiklar är enligt mig inte den rätta vägen att gå speciellt om dessa inte ens är sanna.

Som sagt, se dokumentären på 6 avsnitt så kanske man enklare förstår vad jag menar … Jag tycker att den behandlar ett högst aktuellt problem och därför intressant att titta på oavsett vad man sedan väljer att dra för slutsatser.

Nåväl släpper ämnet för antingen är jag dålig på att uttrycka mig på svenska gällande detta eller så är det helt enkelt så att vissa som läser tror att enbart för att jag anser att man borde förhålla sig kritisk till vissa propaganda artiklar så innebär detta att jag tycker att det är helt ok att våldtäkter och misshandel på kvinnor och ungdomar pågår.

Den slutsatsen är isf. helt inkorrekt bara som en liten extra förtydligande innan jag nu släcker datorn och önskar alla godnatt …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *