Why we hate …

När min lilla dotter är ute med vänner även om de är hemma så kan jag inte somna förrän hon har kommit innanför dörrarna och går och lägger sig i sin säng. Trots att busstorget ligger 2 minuter från vår lägenhet och trots att hon har försäkrat mig att en väninna som också är på bussen följer henne till dörren så är det så skönt när hon väl är hemma.

Då hon kom kl. 03 så blev det några timmar med en ny intressant och välgjord dokumentärserie som jag personligen tycker alla borde se.

Den heter Why we hate och finns på Dplay. Se trailern HÄR.

I sex olika avsnitt får vi lyssna på ”vanliga” människor som berättar sin historia, på forskare, psykologer och vi blir förflyttade från små samhällen till problem som finns i olika kontinenter. Socialpsykologi, propaganda, media och historia blandas i denna intelligenta dokumentärserie som är högst aktuell idag i sitt budskap om att stanna upp och reflektera.

Så viktigt nämligen idag att vara medveten om att allt vi ser på sociala medier som artiklar som sprids från konto till konto, youtube klipp men även våra tidningar förhåller sig inte alltid till sanningen som modifieras och vinklas för att sprida de nyheter man vill förmedla för att påverka oss.

Ett tips denna fredag natt eller lördag morgon =) för nu har klockan hunnit bli 3.34 och det är dags för mig att somna trots att jag har 1,5 avsnitt kvar.

De får helt enkelt vänta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *