Ny bil i maj men vilken?

Igår var det dags att börja jobba igen efter ett mycket skönt februarilov utan några måsten.

Även om vissa dagar blir lite väl långa så länge jag pendlar med tåg och buss så är det kul att vara igång igen speciellt med tanke på att vi går mot våren, ljusare dagar och den där sköna känslan de flesta känner av när vintern är över.

När mitt månadskort är slut (om ca 20 dagar) så hoppas jag kunna köra igen och ni anar inte hur mycket jag längtar efter detta. Först och främst älskar jag att sätta mig i bilen, lyssna på radion och njuter verkligen av att köra den sträckan (kanske för att jag jämför detta med det sämre alternativet jag tvingas till idag) samtidigt som bil innebär att jag får sova längre och komma hem tidigare.

Apropå bil så tänkte jag byta ut min 3 år gamla Audi A3 till en ny sådan eller till en Audi Q2. Häromdagen var jag och tittade på de och jag gillar verkligen båda. Den vita på bild är en A3 och den svarta en Q2.

Min nuvarande är en A3 grå metallic men är inne på svart bil, en färg som är snygg men som självklart kräver att man tvättar den ofta.

Av någon märklig anledning så har jag alltid gillat Audi, kanske för att jag gillar deras rundare former eller för deras emblem. Fokuserar på kanske märkliga detaljer men sådan är jag =)

Vilken ska jag välja? Q2 som är lite högre eller nya A3, en bil jag har idag och som jag verkligen gillar?

Är A3 elegantare än Q2? Q2 roligare än A3? Mamma mia, vilket svårt val detta blir =)

Googlar, läser, tittar på youtube och bilder och inte blir jag klokare för det. Funderar vidare men imorgon ska jag komma med ett beslut då det tar ett par månader innan jag sedan kan hämta den.

8 thoughts on “Ny bil i maj men vilken?

 1. Jag har en Q3, Q2 fanns inte jag köpte min bil.
  Bara älskar den bilen. Så skön att köra.
  Sen är den lite högre , vilket gör att den är lättare att komma i och ur.
  Min är svart , visst kräver den en tvätt då och då.

  1. Har förstått att Q2 är en ny model och är perfekt om man vill ha en någorlunda medelstor bil som dock är lite högre. Som sagt älskar min A3 men skönt med lite högre speciellt nu när jag har ont i höfterna =)
   Svart är verkligen en snygg färg om man tvättar den vilket jag är beredd att göra <3

 2. Snygga båda två :) Du har koll på den nya skatten så det inte blir en tråkig överraskning när du köpt bilen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *